ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Бира при камъни в бъбреците?

Бира при камъни в бъбреците?

Бира
Сгъваема UV дезинфекционна лампа-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
48.00 лв.
Виж ››

Камъните в бъбреците могат да се открият случайно на рентгенова снимка на коремната област или при ултразвуково изследване на коремните органи. В преобладаващата част от случаите обаче заболяването се открива по повод на характерни оплаквания от страна на пациента.

Хората, в чиито семейства има болни от бъбречно-каменна болест, са изложени на много по-висок риск от образуване на бъбречни камъни и развитие на оплаквания. За тях е препоръчително правенето на редовни профилактични прегледи.

Най-важната предпазна мярка, която може да се предприеме срещу появата на камъни в бъбреците, представлява приемът на обилно количество течности (над 2.5л/24ч.), като количеството е значително по-важно отколкото състава на водата.

Този фактор поставя бирата на едно от челните места, като средство за предпазване и лечение, тъй като по-голямата част от състава и представлява вода. Преди въвеждането на определен режим е задължителна консултацията с лекар.

Рецепта с бира при камъни в бъбреците

Бъбреци

Необходими продукти: 2 бири, босилек (сух или зелен) около една шепа.

Начин на приготвяне: Босилекът се слага в бирата. Поставя се на котлона. Оставя се да ври, докато половината бира не се изпари. Получената смес се изпива за ден – половината сутрин, а другата вечер. Следват 24 часа почивка и процедурата се повтаря отново.

Като цяло, бирата може да помогне за предотвратяване на калциевите отлагания, а те са тези, от които се образуват камъните в бъбреците. Ако вече е прекалени късно за предварително предпазване и вече имате такива камъни, бирата отново идва на помощ.

Едно от най-честите предписвани лекарства при такива проблеми са червени боровинки. Малко известен факт обаче е, че бирата има абсолютни същите свойства - разширява тръбите, така че камъка да излезе от тялото възможно най-безболезнено.

Трябва да сте наясно, че прекомерната употреба на бира също не е във ваша полза. Даже може да доведе до точно обратните на желаните резултати - наддаването на тегло и липсата на активност ще ви направят по-податливи на образуването на камъни.

Когато почувствате дори най-малка индикация за бъбречно неразположение не се колебайте да потърсите лекарска помощ, както и алтернативни методи за лечение, за да не се стигне до по-сериозен проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
симеон монев
симеон монев
11.12.2014 19:33
Бира? О даааа
0
0