ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Какво успокоява при цикъл?

Какво успокоява при цикъл?

Болки при цикъл

Ако не сте сред жените, които страдат от зверски болки по време на месечния си цикъл, значи сте щастливки. Но ако сте сред 20-те процента, които ежемесечно стават жертва на менструалната агония, то долните редове се отнасят точно за вас.

Тези методи няма да елиминират болката напълно, но със сигурност ще я облекчат.

Съвет №1

Приемайте много течности. Водата ще се окаже най-добрият ви приятел в подобни ситуации. Организмът ви функционира правилно, когато е добре хидратиран.

Месечен цикъл

Съвет №2

Никакъв кофеин. Кофеинът, който се съдържа в колата, кафето и повечето видове чай ще влоши състоянието ви, защото действа диуретично, а напрежението в корема ще засили спазмите.

Съвет №3

Никакви газирани напитки. Вероятно знаете, че те съдържат въглероден двуокис. Той подува стомаха и червата ни. Газираните напитки "спомагат" за задържането на течности в организма и забавят отделителната функция на бъбреците. Казано по-накратко - няма да са ни от полза по време на менструация.

Съвет №4

Наблегнете на разходките. Избягвайте обаче тежките упражнения, които ще разширят кръвоносните ви съдове - това ще засили кръвотечението.

Съвет №5

Болезнен цикъл

Противоречиви са мненията, дали топлината помага по време на цикъл, или вреди. Ако болката все пак надделява, термо възглавничката е един добър вариант за справяне с неразположението. Кръвотечението ще се засили, но топлината ще помогне на мускулите да се отпуснат и болката ще се успокои.

Съвет №6

Наблегнете на храни, съдържащи магнезий. И като стана дума за отпускане на мускулите, магнезият също много спомага за това. Зеленчуци, богати на този елемент са спанак, киселец и лапад. Наскоро проведени изследвания показват, че повечето жени, страдащи от менструални болки имат дефицит на магнезий в организма си.

Съвет №5

Ако искате "онези дни" да преминат по-гладко, забравете за пържените и мазни храни. Те не са полезни за организма ни по принцип, а когато става дума за менструално неразположение, нещата загрубяват още повече.

Колкото и да разнищваме темата, решението на всеки здравословен проблем си остава в балансираното хранене и честите физически упражнения.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
super_girl
super_girl
13.05.2013 11:54
абе малко странно, съвет №5, съвет №6 и... съвет №5?????
0
0