Народна медицина при измръзване на крайниците

Измръзнали крайници

Народната медицина може да помогне и при измръзнали крайници. Процесът на измръзване е причинен от ниските температури. Проблемът се увеличава, ако сте с вече намокрени дрехи или пък има вятър.

Замръзването на крайниците е достатъчно предпоставка да се разболеете, но ако приложите правилните действия, няма да се притеснявате за здравето си. Много е важно първо да махнете всичко, с което сте били навън – сложете си сухи дрехи. Освен това затоплянето трябва да се случва постепенно, особено ако измръзването е сериозно.

Хубаво е също освен външната помощ, която ще приложите за студените си крайници, да пиете и топли напитки. На първо време е необходимо да затоплите ръцете и краката на пострадалия с вашите длани. Не разтривайте силно - просто ги дръжте в шепите си, за да се стоплят постепенно. След това е необходимо да предприемете мерки за затоплянето.

Много ефикасен метод е напълването на леген с топла вода и морска сол – трябва да се разтвори, след което поставяте краката си вътре и стоите така, докато водата изстине. Когато болният извади краката си, той трябва да си сложи вълнени чорапи.

Друг много ефикасен начин е да сложите да заври 1 л вода, след това трябва да добавите корени от целина – около 150 г. Изчаквате отварата да изстине напълно и започвате да налагате с компреси засегнатите от студа места.

Друг начин, който народната медицина ни предлага, е да използваме около 50–80 г свинска мас и 2 с.л листа от коприва. Смесете продуктите, докато се получи каша, след което намажете пострадалите места и оставете да изсъхне, след което сменете компреса.

Измръзнали крака

Щом разполагате със свинска мас, може да опитате и следното – смесете свинската мас със сол, след което обилно намажете ходилата на пострадалия, сложете му чорапи и го завийте. По този начин бързо ще успеете да го сгреете.

Много здравословни проблеми се появяват вследствие от нелекуване на измръзнали крака. Не бива да подценявате състоянието си, за да не се достига после до усложнения. Ако измръзването е тежко, задължително посетете лекар, за да може той адекватно да ви помогне.

Рейтинг

4.7
Общо 6 гласували
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари