Джинджифил срещу хранителни отравяния

Чай от Джинжифил

Джинджифилът се използва с успех от много народи през вековете. Той има много ценни свойства, едно от които е, че помага при хранителни отравяния.

Джинджифилът има много силни антисептични свойства, затова се използва както за предпазване от хранителни отравяния, така и при възникване на такива.

Джинджифилът се използва и за лечение на чревни инфекции и стомашни разстройства, предизвикани от хранителни отравяния. Джинджифилът бързо облекчава симптомите на гаденето и спира повръщане.

Той се използва като бърза помощ при хранително отравяне, тъй като помага на организма да изхвърли бързо натрупалите се токсини. За това помага бързо джинджифиловият чай.

Корен Джинжифил

Чаят от джинджифил действа изчистващо и в същото време намалява кръвното налягане. Не само джинджифиловият чай, но и маслото от джинджифил помага при хранителни отравяния.

Затова при хранително отравяне веднага трябва да изпиете една или две капки етерично масло от джинджифил, които сте смесили с една чаена лъжичка мед.

Можете също така да капнете етерично масло върху бучка захар и да я смучете, докато се разтопи. Подходяща е както бялата, така и кафявата захар. При необходимост процедурата се повтаря след половин час.

Джинджифиловият чай срещу хранителни отравяния се прави от куркума и джинджифил. Необходими са чаена лъжичка и половина настърган корен от джинджифил, четвърт чаена лъжичка куркума, 1 чаена лъжичка мед и 1 чаша вряла вода.

С врялата вода се заливат джинджифила и куркумата. Варят се 2 минути, сваля се от огъня и след като поизстине малко, се добавя медът. Оставя се за 5 минути под капак и се прецежда. Пие се топло.

Въпреки силните свойства на джинджифила, ако имате съмнение, че сте пострадали от сериозно хранително отравяне, е добре да потърсите лекарска помощ.

Не трябва да използвате чай от джинджифил при хранително натравяне, ако сте с ниско кръвно, както и ако сте бременни. Ако използвате сух смлян джинджифил, трябва да знаете, че е необходимо три пъти по-малко количество, отколкото ако джинджифилът е пресен.

Виж повече

Рейтинг

3.8
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари