Чаено дърво и зехтин морят херпес

Херпес
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Херпесът е едно от най-разпространените вирусни заболявания. Много хора са заразени с вируса на херпес, без да подозират, тъй като той се проявява много рядко при хора с добра имунна система.

Когато върху устата ви избие херпес, това най-вероятно се дължи на намаления ви имунитет, излагане на прекалено горещ или прекалено студен въздух, преумора и стрес, различни простудни заболявания.

Херпесът върху устата е много неприятен, защото освен че създава неприятни усещания, той загрозява устните. Жените не могат използват червило, а опитите да се маже херпесът с паста за зъби не дават желания резултат.

Чаено дърво

Херпесът върху устните се проявява във вид на мехурчета, които са болезнени и постепенно се спукват, след което херпесът изсъхва и изчезва.

Когато се образува коричка, тя не трябва да се пипа и да се откъсва, тъй като инфекцията ще се активира отново. Срещу херпес помагат чаеното дърво и зехтинът.

Чаеното дърво има мощни антисептични свойства, освен това има силно противогъбично, антивирусно и имуностимулиращо действие. Зехтинът действа омекотяващо и е много полезно при херпес.

Маслото от чаено дърво в комбинация със зехтин лекува бързо херпеса. Смесете 2 чаени лъжички зехтин с 4 капки масло от чаено дърво. При желание може да добавите витамин Е – 1 капка.

Малко от тази смес се нанася върху клечка за почистване на уши. С нея се намазва леко херпесът върху устните. Процедурата се повтаря четири пъти дневно.

Зехтин

Можете да лекувате херпеса и по друг начин. Кипнете 200 милилитра вода и добавете 3 капки масло от чаено дърво във врялата вода, след като сте я свалили от котлона.

Добавете 2 капки зехтин и след като сместа изстине, напръскайте устата с нея. Топнете клечка за почистване на уши в сместа и два пъти дневно намазвайте херпеса. Вечерта отново напръскайте обилно устните със сместа.

Маслото от чаено дърво не уврежда здравата кожа, то действа само върху променената тъкан, каквато се явява херпесът. Не употребявайте масло то чаено дърво, ако имате алергия към цинеол – това е основната съставка в маслото от чаено дърво.

Ако обаче маслото от чаено дърво не ви действа така, че да получите алергична реакция, можете да го използвате и в чист вид. Смесете 5 капки чаено дърво с 5 капки зехтин и намазвайте пет пъти дневно херпеса.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати