Здравото сърце е щедрото сърце

Щастие
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Щедростта не е просто жест към близки и непознати. Тя може да удължи живота ви и да подпомогне работата на сърцето ви.

Наскоро приключило петгодишно изследване на учените от университета в Бъфало, САЩ разкри какво влияние оказват върху здравето ни дребните жестове, които правим и как се отразяват те на здравето ни.

Много пъти сме чували да ни казват, че е по-добре да даваш, отколкото да получаваш. Какво точно е влиянието, което благотворителността оказва върху нас?

Резултатите от изследването показват, че хората които отделят повече време да помагат безвъзмездно на близките си, са изложени в по-малка степен на риск от смърт в следствие на стресови състояния като загуба на близък човек, сериозно заболяване, обир, финансови затруднение и т.н.

Здраве

В проучването са взели участие 846 доброволно, които подробно са описали как точно са помогнали на близките си, с които не живеят заедно, колко време са отделили за тях, дали помощта им се е изразявала в извършване на домакинската работа, пазаруване на продукти, осигуряване на транспорт.

„Това изследване в голяма степен допринася за нашето разбиране как точно оказването на помощ на другите може да повлияе благотворно върху собственото ни здраве, чрез смекчаване на негативните последици от стреса“ споделя Майкъл Пулин от университета в Бъфало и допълва:

„Нашето заключение е, че помагането на другите намалява смъртността именно чрез смекчаването на връзката между стрес и смъртност“.

В допълнение, изследователите подчертават, че не са успели да установят дали тези, които получават помощ, са защитени в същата степен както тези, които протягат ръката си на другите.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати