ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Лечебните свойства на клиноптиолита

Лечебните свойства на клиноптиолита

MarianaMariana
Джедай
143276250
Зеолит
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Разкрита е тайната на родопското здраве и дълголетие - киноптиолитът. Известен още като зеолит този удивителен минерал, който се среща основно в Източните Родопи, е в основата на високата продължителност а живота и крепкото здраве на тези планински жители.

Изследвания на учени от Япония потвърждават универсалните му свойства като мощен естествен антиоксидант, който по естествен начин елиминира токсините от организма, подпомага имунната система, коригира наднормено тегло и минералния обмен, ефективно подпомага заздравяването на рани и кожни състояния, като акне или псориарзис.

Клиноптиолит

Смята се, че клиноптиолитът е напълно безопасен и нетоксичен. Няма ограничeния за прилагането му при бременни и малки деца. Като потенциално неприятен ефект може да се появи обезводняване. При приемане на клиноптиолит на прах вътрешно е необходимо да поемате минимум 2–2.5 литра вода. Така ще улесните циркулацията му в организма и ще улесните елиминирането на шлаките.

Какво точно е полезното въздействие на клиноптиолита върху нашия организъм:

Парчета зеолит

1.Мощен антиоксидант – клиноптиолитът има силно изразено детоксикиращо действие, което помага на организма да намали количеството на свободни радикали в организма. Първия месец от прилагането му е възможно да се освободите от 3-4 килограма излишно тегло под формата на шлаки.

2.Употребата на клиноптиолит намалява риска от развитие на ракови клетки.

Астма

3.Приемът на зеолит пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.

4.Клиноптиолитът има свойството да улавя някои от алергените и антигените в организма, като по този начин намалява проявата на алергии, мигрена, астма.

отслабване

5.Подпомага работата на имунната система в борбата и с различни болести и инфекции, като елиминира токсините, вирусите, дрождите, бактериите и гъбичките в организма, които пречат на оптималната и работа.

6.Подпомага за отстраняване на свободните радикали в организма.

7.Лекува кожни проблеми като акне и псориарзис като се прилага външно под формата на пудра.

8.Премахва безсъние, потенето и напрегнатостта като нормализира кръвното налягане.

9.Използва се за лечение на инфекции на пикочните пътища и за премахване на зъбна плака.

10.Може да премахне натрупаните в организма радиоактивни елементи като Цезий 134 и 137, стронций и някои тежки метали като живак, кадмий, цинк, хром, олово.

11.Подобрява работата на червата и стомашно-чревния тракт.

12.Свързва се и елиминира от организма нитрозамините – канцерогенните вещества, които се натрупват в тялото при употребата на консервирани, пържени, опушени храни или употреба на нитратна сол.

13.Подобрява мускулния тонус при хората, активно занимаващи се със спорт като премахва млечната киселина в организма.

14.Подобрява усвояването на нутриенти от организма чрез нормализиране на киселинно-алкалния баланс в организма, дължащ се обикновено на неправилно хранене.

15.Подпомага здравето на клетъчно ниво като помага за поддържането на здравината на клетъчните мембрани и извеждането на токсините от организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати