Невероятни методи за лечение на рак

Невероятни методи за лечение на рак

Много от нас в някакъв етап от живота си са обръщали поглед встрани от традиционната медицина и са търсели спасение в алтернативни методи и практики. Дали и доколко всички нетрадиционни методи помагат е спорен въпрос. Форумите са пълни с хора, които твърдят че са излекували синузита си с мед или са спрели косопад чрез втриване на урина в скалпа.

Накъде отива този свят когато новаторските идеи на представителите на консервативната медицина приличат на взаимствани от „колегите“ им знахари. Но понякога и налудничави на пръв поглед идеи могат да проработят. И ако някой се е съмнявал, че учените имат чувство за хумор, нека да прочете следващите нестандартни методи на лечение приложени от съвсем стандартни лекари.

Невероятни методи за лечение на рак

Вана с бира - ако Клеопатра живееше в наши дни, тя щеше да се къпе с... бира. Бирата има лечебни свойства, които са добре известни на учените. Нейните съставки помагат на тялото по-бързо да се справя с вируси и настинки. Специфичните изо-алфа-киселини, които се съдържат в нея имат силно изразен противовъзпалителен характер, могат да подтиснат някои респираторни вируси и подпомагат възстановяването на ставните хрущяли. Прилага външно, под формата на вани, бирата успокоява мускулите и ставите. Пациенти с ревматоиден артрит са почувствали значително облекчение на болките си. Маските за лице с бира доказано подобряват структурата на кожата и намаляват бръчки.

Лечение на рак с херпес - не е нова идеята за използването на вируси с препрограмиран ДНК код за борба с други заболявания. Вариант на тази концепция е умишленото заразяване на пациент с вирус, който да се бори с основното заболяване. На практика лекарите се опитват да заставят две болести в организма взаимно да се унищожат. Изследване на британски лекари е доказало, че някои видове рак могат да бъдат успешно атакувани от модифицирани херпесни вируси. Опитите върху доброволци са показали, че ако вирусът се въведе в организма по време на лъчетерапия и химиотерапия, той може да унищожи над 90% от злокачествените клетки при пациенти с тумори в главата. По време на изследването вирусът-мутант е бил инжектиран в лимфните възли на болните. От там той се е разпространил в тялото, проникнал е в туморните клетки и ги е унищожил отвътре.

Невероятни методи за лечение на рак

Парацетамол срещу емоционална нестабилност – ако някога сте се чувствали самотни и ви се е искало учените да изобретят хапче срещу самота, то желанието ви се е сбъднало. Старото-ново лекарство срещу леки форми на емоционални и психически страдания се нарича „Парацетамол“. Учени от Университета на Кентъки са установили, че физическата и социалната болка се активират от едни и същи центрове на мозъка. Така хапчето, което лекува главоболие, ще ви помогне да се почувствате по-малко социално изолирани. Внимавайте обаче, защото парацетамолът е токсичен за черния ви дроб. Предозирането с него е сред главните причини за тежки увреждания на черния дроб, които често са с фатален изход.

Ядрено-магните резонанс се бори с депресията - при проучването на пациенти с биполярно разстройство, учени от Харвард открили случаен страничен ефект от използването на ЯМР. Голяма част от изследваните пациенти разкрили пред учените, че след сканирането на мозъците им тяхното състояние значително се е подобрило и тяхната депресия е намаляла. По-нататъшните тестове показали, че облъчването с гигантски магнити на мозъците на депресирани пациенти е по-ефективна терапия от лечение с терапевт или хапчета. Единствения недостатък на този метод е краткотрайния му ефект – подобряването на настроението трае само няколко дни.

Спрей от бебешки краекожия при открити рани – загадка за обикновените хора ще си остане на кой откачен учен може му хрумне да разработва лекарство от детски обрезките от детски гениталии. Важно е да отбележим, че не става дума за истински бебешки краекожия, а за тъкани отгледани в лаборатория. Кожни клетки от препуциума се смесват с човешки съсирващ протеин. С получения спрей са третирани 228 възрастни с тежки кожни язви. След няколкоседмично лечение с този спрей състоянието на язвите значително се е подобрило, като е отпаднала нуждата от хирургична намеса или присаждане на кожа.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари