ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Не избелвайте зъбите при чувствителен емайл

Не избелвайте зъбите при чувствителен емайл

Избелване на зъжи

Преди да предприемем крачка за избелване на зъбите, трябва да сме сигурни какво е реалното им състояние. Ако имате някакви петна по зъбите, първо трябва да се уверите дали тези неприятно точки са от кафе или друга напитка или има някаква по сериозна причина.

Много често неприятният вид на зъбите – пожълтели, с малки кафяви петънца, се появява заради нередовното премахване на зъбен камък. Хубаво е да го изчиствате редовно, за да няма натрупване и за да блести вашата усмивка.

Всъщност зъболекарите в днешно време могат да ви помогнат по доста начини що се отнася до избелването на зъби. Вече има толкова много видове – разликата между тях обикновено е в цената и броя процедури, който трябва да се направи. Преди обаче да започнете която и да била от процедурите, проверете състоянието на зъбите си.

Цветът им се дължи на много фактори – на това, което консумираме безспорно, до някаква степен и на личната хигиена, лекарства, цигари, много студени или горещи напитки и не на последно място на ген (наследствена обремененост).

Изтънял емайл

Всъщност при който и зъболекар да отидете, първото, което той ще направи, е да прегледа състоянието на вашите зъби. Има няколко варианта, при които не е препоръчително да избелвате зъбите си по какъвто и да било начин. Единият от тях е чувствителни зъби или тънък емайл.

Дори да се твърди, че днешните методи не повреждат емайла и да са възможно най-безобидни към здравината на зъбите, ако вашият външен слой е вече повреден и зъбите ви са чувствителни, избелването им би било грешка.

Зъби

Който и зъболекар да посетите, в случай че имате чувствителни зъби, ще ви откаже да направи процедурата. Причината се крие в това, че тя ще бъде много болезнена за вас – и докато се прилага и след това.

При здрави зъби по време на процедурите няма никаква болезненост, но ако емайлът ви е наранен или по-тънък, ще усетите неприятна болка в зъбите.

Освен това след самото избелване, се очаква зъбите да станат по-чувствителни. В случай, че преди това сте имали проблем с чувствителни зъби, болката може да стане непоносима.

За подобен проблем не се препоръчва никакъв вид избелване – нито домашно, нито в стоматологичен кабинет. Избелването не е подходящо и за хора с болни венци, деца, бременни жени или кърмачки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати