Природните четки за зъби

Ягоди
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Здравите зъби са възможни без различни препарати. Вместо тях, можем да използваме природните средства, които все по-често забравяме и търсим отново, само ако има някакъв проблем. Природата ни дава много помощници, но повечето от нас се обръщат към тях, когато са изпробвали всичко друго.

Освен това и с отношението ни към природата можем съвсем скоро да се сбогуваме с повечето благини, които ни дава. За всякакви болежки и проблеми можем да се обърнем към растенията и можем да сме убедени, че ще ни помогнат. Разбира се, не толкова скорострелно, както лекарствата.

Т.нар природни четки за зъби са добър избор – ако не ви помогнат или не сте доволни, то поне със сигурност няма да ви навредят и то изобщо. Подчертаваме, че използването им не означава да спрете да използвате четката и пастата за зъби.

Дентална хигиена

Те по скоро успяват да ни помогнат да почистим зъбите си след хранене, тогава когато не е възможно да се измием с пастата. Освен това използването им, не означава спирането на посещенията при зъболекаря.

Ето и кои зеленчуци можем да наречем природни четки за зъби и как да ги използваме за тази цел:

- добре познатите ни зеленчуци като целина и моркови могат да ви помогнат за почистване на емайла на зъбите. Те могат идеално да послужат като четка за случаите, когато нямате възможност да използвате такава. Тяхната консумация предизвиква по-голямо слюноотделяне, а това значително ще помогне да премахнете образувалите се петна по зъбите;

Зеленчуци за почистване на зъби

- със същата цел може да използвате и плодовете ябълки и круши;

– освен, че са вкусни, те ще помогнат и на вашето дентално здраве;

- Чай от боровинки – помага при проблеми с венците, в него се съдържа голямо количество витамин С.

- Ягодите – кой не обича ягоди, а освен вкусни са и полезни за здравето на зъбите ни. Триенето, между зъбите и ягодите премахва малките петънца. Доказано е, че ягодите са натурално средство за избелване на зъбите.

- Портокалова кора – изчиства зъбите от остатъци по тях, но има неприятен горчив вкус, най-добре след като я употребявате, изплакнете устата си, за да премахнете тръпчивия привкус.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
явертъ
явертъ
08.05.2013 11:59
лимонената кора също избелва...но не бива да се прекалява защото може да повреди емайла.
0
0