Тъмни кръгове под очите издават проблем с бъбреците

Синини под очите

Очите са прозорец към душата. А когато около тях се появят тъмни петна и кръгове, то това говори за наличието на определен проблем в организма.

По оттенъка на сенките може да прецените кой орган не работи добре. Кафявият цвят например говори за проблеми бъбреците.

Торбички под очите

Разбира се, ако имате бъбречни проблеми, симптомите за това ще се появяват и по други части на тялото. Глезените и пръстите ви ще се подуят, дори и горните клепачи на очите.

Ако забележите гореизброените симптоми, заедно с тъмните торбички под очите, то това говори с абсолютна сигурност за влошеното състояние на бъбреците ви. Незабавно трябва да потърсите лекарска помощ.

Освен за проблеми с бъбреците, тъмните кръгове под очите могат да са индикатори за редица други проблеми. Изтъняване на кожата, дехидратация, дефицит на желязо, недоспиване, проблеми със стомаха или черния дроб са само малка част от тях.

За да се стимулират функциите на вътрешните органи и най-вече на бъбреците и черния дроб, йога предлага много просто упражнения. Ето какво е то:

Бъбречни проблеми

Хванете ушите си и ги издърпайте настрани. След това ги издърпвайте в различни посоки – нагоре, надолу и кръгообразно. Накрая отпуснете и разтрийте ушните миди с пръсти. Повтаря се общо ти пъти.

Друго йогийско упражнение, насочено към стимулирането на бъбреците, което може да се прави докато си седите на работното място, е:

Свивате ръцете в юмрук. Допирате юмруците на двете си ръце зад гърба на нивото на бъбреците. След това допирате кокалчетата на ръцете до гърба си и започнете да движите лактите си напред и назад, сякаш ръцете ви са криле и се опитвате да полетите. Добре е това упражнение да се изпълнява няколко пъти на ден.

Когато разберете за проблемите си с бъбреците по тъмните сенки под очите си, е добре да помислите и за подходяща диета. Прочистването на бъбреците и черния дроб също ще окаже много благотворно влияние и ще ви подмлади.

Друг съвет от лекарите е и да не се прекалява с алкохола. Консумацията на големи количества вода е задължителна.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати