Как да се хранят бъдещите майки

Бременност
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Храненето на бъдещите майки трябва изцяло да е съобразено с това, че те осигуряват хранителни вещества и за бебето, което всеки ден расте. Правилното хранене на майката се отразява добре на растежа на организма на малкото човече, което има нужда от много вещества, за да се развива правилно.

Колкото и да обича бъдещата майка пикантните храни, тя трябва да се откаже за девет месеца от тях, както и от силното кафе и черния чай. След дванадесетата седмица трябва да се ограничи консумацията на сол.

Храненето трябва да бъде пълноценно, богато на витамини, белтъчини и минерални вещества – всичко, което е необходимо за правилния растеж на бебето.

Храни за бременни

Белтъчините са необходими за строежа на тъканите на бебето, а витамините и минералите имат важна роля в сложните процеси в организма на бъдещата майка. Въглехидратите и мазнините осигуряват необходимата енергия.

Бъдещата майка трябва да ограничи консумацията на тестени изделия и сладко. Десертите са много вкусни, но по-голямата част от тях не съдържа полезни вещества. Ако бъдещата майка обича сладко, трябва да наблегне на сушени плодове, мед и сладки плодове.

Бъдещата майка трябва да хапва месо всеки ден, най-добре два пъти дневно. Месото не трябва да е пържено и много мазно. Препоръчва се консумацията на пилешко, пуешко и риба.

Хранене при бремнни

В менюто на бременната жена трябва да има кисело мляко. Препоръчва се консумацията на половин литър мляко или 200 грама млечни продукти – кисело мляко, извара, твърди сирена като Чедър, а също така и бяло саламурено сирене.

Препоръчва се консумацията на едно яйце всеки ден и на три-четири филийки хляб. Бъдещата майка трябва да консумира достатъчно плодове и зеленчуци. Препоръчва се консумацията на ябълки и круши заедно с кората, както и на всевъзможни видове плодове.

Картофите, макаронените изделия и мюслите не трябва да бъдат пренебрегвани.

Бъдещата майка трябва да се храни между пет и седем пъти дневно. През втората половина от деня е добре да се консумира млечна и растителна храна.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати