ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Петна по слепоочията подсказват преумора

Петна по слепоочията подсказват преумора

Жана Г.Жана Г.
Новак
554226
Петна по Слепоочията
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

Идеалната зона без пъпки, зачервявания, капилярни звезди и петна е мечта на всяка жена. Понякога обаче дори идеалната кожа е засегната от проблеми – по този начин организмът се опитва да сигнализира за заболяване или друг проблем.

Петната в зоната между веждите и слепоочията са доста неприятни от естетична гледна точка и е нормално всяка жена да се притесни, когато установи, че те не се махат в продължение на дълго време.

Тези петна се появяват, когато организмът е преуморен и са сигнал, че трябва да намалите темпото на работа, да се наспивате повече и да не се излагате на стрес.

Работа

Кожата на лицето е като карта на неговото здравно състояние. Затова вместо да се опитвате да премахнете загрозяващите петна по слепоочията с помощта на скъпо струващи кремове срещу пигментация, е добре да помислите за промяна на начина си на живот.

Съпътстващи симптоми на преумората, която се изразява във вид на петна по слепоочията, често са главоболието, сивкавият цвят на лицето, торбичките под очите, желанието за сън и чувството, че ви се затварят очите през цялото време.

Освен това петната по слепоочията може да са придружени и от други симптоми – това са усещането за тежест в стомаха, прекомерното изпотяване, лошото състояние на косата.

Сън

Задължително е при петна по слепоочията, които са съпроводени поне с един от горе изброените симптоми, да пиете повече вода, да преразгледате начина, по който живеете и да се наспивате повече.

Ако не сте свикнали да заспивате рано, дори да нямате никаква работа, опитайте се да дадете на организма си това, от което има нужда - спокойствие.

За тази цел легнете, пуснете тиха музика и не четете, не гледайте телевизия и не лягайте с лаптоп в леглото. Освободете съзнанието си от лоши мисли.

Отпуснете се и просто си почивайте, не мислете за нищо негативно, не се опитвайте да решите проблемите си, докато трае този ритуал. Ще усетите, как се отпускате и може бързо да заспите. Ако ли пък не можете да заспите, поне организмът ви ще е отпочинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати