ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Тонизиращ масаж на гърдите

Тонизиращ масаж на гърдите

Масаж на гърди

Красивият бюст е желание на всяка жена, но за да бъде постигнат, е хубаво да бъдат полагани някакви грижи. Рано или късно, годините оказват влияние на всичко по нашето тяло.

А всъщност при бюста промяната и измененията във вида му идват и от периода на кърмене. Има няколко неща, които могат да запазят бюста ви непокътнат малко повече време, но е хубаво да комбинирате всичко това и с масаж на гърдите.

Даоистки масаж

Най-големият проблем при женския бюст е драстичната промяна в килограмите. Постоянното сваляне или качване на килограми влияят пагубно на формата на бюста. Опитвайте се да запазите едни килограми, без драстични режими и диети. Освен това е добре да балансирате храненето си – дерматолози и козметици твърдят, че зелето помага за идеалният вид на гърдите, така че е хубаво да наблегнем на него.

Друго средство за поддържане на красив бюст е хладкият душ – не горещ, а леко хладък, който освен всичко останало ще тонизира организма ви изцяло. Не бива да стоите прегърбени – гърбът винаги трябва да бъде изправен и опънат назад, раменете да не бъдат отпуснати. Освен това е по-добре да се печем с горнище на плажа, защото слънцето може да увреди кожата на деколтето и гърдите.

Масажиране на гърди

Но освен всички тези методи, препоръчва се, за да запазим бюста си по-дълго в идеална форма, да се прави и масаж на гърдите. Един от видовете масажи се нарича даоистки и е практикуван в Древен Китай. Необходимо е да хванете гърдата си в ръка и да движите рамото си с въртеливи движения.

За поддържане тонуса на гърдите, обаче, най-подходящ е хидромасажът. За да си го правите не ви е необходима никаква специална подготовка, нито някакви специални продукти. Хубаво е да правите масажът всеки ден като за целта отделяте не повече от 10 минути. Ако искате наистина да има ефект, трябва да го правите редовно и постоянно, в противен случай, ефект вероятно няма да има.

Бюст

Струята на водата, която ще използвате не бива да е твърде слаба, нито прекалено силна. Трябва да усещате водата по себе си и това, че е насочена прави към вас, но без да ви причинява каквато и да било болка. Започнете да правите кръгови движения върху едната си гърда, но не насочвайте струята в областта на зърното.

На всяка гърда правете по десетина завъртания, но бавно. Когато струята е насочена под гърдата (или на няколко сантиметра над нея), можете да увеличите силата на струята. Правете хидромасажът с не гореща вода, нека да бъде по-хладка, но достатъчно поносима за кожата ви.

Друг вид тонизиращо масажиране е с използване само възглавничките на пръстите на ръцете – натискате внимателно и с въртеливи движения масажирате. Вдигнете лявата си ръка над главата, когато масажирате лявата гърда и съответно дясната при дясната гърда. С потупване по кожата и леки въртеливи движения обходете цялата гърда, отново бъдете внимателни при областта на зърното, защото там кожата е изключително чувствителна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest