Учените: Канабисът лекува рак!

Канабис срещу рак
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор-12%
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
43.00 лв.
Виж ››

Стотици медицински тестове и милиарди долари, похарчени за още медицински тестове, потвърдиха това, което болните от някои видове онкологични заболявания знаят от години – канабисът лекува рак.

Изследванията показват, че канабиноидите повлияват положително върху, на практика, почти всички видове рак – дори и рака на белия дроб.

Под канабиноидите се разбира не просто марихуаната, която милиони наркотично зависими хора (или просто фенове на марихуаната) по цял свят употребяват, но и всяка субстанция, синтезирана от марихуана и използват за лечението на рак при хората.

Медицински тестове

Още в началото на тази година Националният Институт по рака, САЩ публикува не интернет страницата си резултатите от най-новите изследвания на връзката между канабиса и рака.

Според учените: „Канабиноидите осъществяват противотуморния си ефект чрез различни механизми, в това число индуциране на клетъчна смърт, потискане на ангиогенезиса на туморите, потискане на инвазивността на тумора както и потискане на метастазите“.

Съществуват редица доказателства, че канабиноидите осъществяват специфичния си антитуморен ефект чрез предизвикване на апоптозис(клетъчна смърт) в глиома клетки (вид злокачествен мозъчен тумор) в клетъчни култури и водят до намаляване на туморите.

Канабис

Уникалното лечебно действие на канабиноидите се изразява з избирателното им въздействие само и единствено върху раковите клетки.

За разлика от химио- и лъчетерапията, канабиноидите на марихуаната принуждавате раковите клетки образно казано да се „самоубиват“, като не увреждат здравите клетки около тях.

Тютюнопушене

Канабис за медицински цели се предписва не само като лекарство за борба с онкозаболяването, но и поради благоприятното му въздействие са стимулиране на апетит, облекчаване на болката и подобряване на съня при онкоболни пациенти.

Отделни проучвания доказват, че наред с противораковото си действие, канабиноидите имат и нервнопротективно действие, което ги прави средство за лечение на редица нервнодегенеративни заболявания.

Парадоксално дори ракът на белия дроб се повлиява благоприятно от пушенето на марихуана. Нещо повече – 19 различни изследвания, спонсорирани от федералното правителство не успяха да намерят и докажат наличието на каквато и да било връзка между пушенето на канабис и белодробните карциноми.

Заключението на д-р Доналд Ташкин от Калифорнийския университет, Лос Анжелис, е че: „Повишената употреба на марихуана не води до повишаване на белодробни и фарингеални тумори, за разлика от пушенето на тютюн, където рискът се повишава с повишаване на пушенето.“

Истината е, че хората, които пушат и марихуана и тютюн, са изложени на по-малък риск от тези, които пушат само тютюн.

Рейтинг

5 10
4 8
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
JEIJEI
JEIJEI
16.11.2015 07:27
ostava samo da se nadqvash
0
0
Име
Име
27.06.2014 06:49
Нейнито ТХЦ е лековито
3
0