Сок от бреза за детоксикация на тялото

Сок от бреза

Пресният сок от бреза от векове е известен с лечебните си свойства. Ежедневният прием на няколко чаши сок от бреза действа подсилващо на организма и дори има антистресово действие.

Сокът от бреза се използва за детоксикация на тялото, тъй като той служи за изхвърляне на токсини и шлаки от организма. Сокът от бреза спомага за изхвърлянето на пикочната киселина от организма.

С помощта на сок от бреза се премахват възпаления на ставите, спира се ревматизмът и подаграта. Сокът от бреза спомага при нарушения на обмяната на веществата.

Детоксикация

Сокът от бреза помага при нарушения на работата на пикочния мехур, на жлъчката. Той се препоръчва при болести на бъбреците, при липса на витамин С, при анемия и при проблемна кожа.

За да получите пресен сок от бреза, трябва с помощта на свредел да пробиете дупка в дървото през пролетта. Препоръчва се да пробивате дървета, които растат във вашия двор.

Диаметърът на дупката не трябва да е повече от сантиметър, а височината на дупката е около 20 сантиметра от земята. Дълбочината на дупката не трябва да превишава 3 сантиметра.

В тази дупка се слага тръбичка и под нея се оставя съд, където да се стича сокът. Голямо дърво може да даде до литър и половина сок без вреда за самото него.

Брезов сок

След като източите сокът, трябва да запушите дупката със заострена тапа от брезово дърво и да покриете със замазка, за да не тече повече сок. В противен случай дървото ще загине.

След като листата на брезата вече започват да се разтварят и тя се разлисти, не е подходящо да се източва сок от нея. Той е най-полезен преди това.

Пиенето на сок от бреза помага за пролетната липса на витамини, тъй като сокът е богат на много минерални вещества. Той съдържа глюкоза, фруктоза, калций и желязо.

Сокът от бреза спомага за разбиването на камъни в бъбреците и в пикочния мехур. Сокът от бреза не се препоръчва на хора, които имат алергия към цветен прашец.

Сокът от бреза може да се съхранява, като на литър сок се слага 5 грама лимонтузу и половин чаша захар. Всичко се смесва, разпределя се в буркани или бутилки, варят се 30 минути и се оставят да изстинат. Все пак е добре сокът да се пие пресен. В хладилник се съхранява 2 дни.

Рейтинг

4
Общо 7 гласували
5 4
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари