ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Дихателни упражнения за спокойствие

Дихателни упражнения за спокойствие

Дихателни упражнение
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

За да бъдем здрави и да се чувстваме пълноценно най-важното е да не допускаме всекидневното напрежение да достига до нас. Трябва да се научим да оставяме лошото настроение и нервността просто да се случват и бързо да се отърсваме от тях, без да им придаваме кой знае каква важност.

И макар да ви се струва невъзможно, всъщност не е толкова сложно да се справим с това. Условието е само да усвоим няколко техники за дишане. Те изобщо не са сложни, но пък за сметка на това са наистина ефикасни.

Разбира се, всичко около нас ни се отразява и е почти невъзможно в забързаното ежедневие да не се ядосаме нито веднъж или всичко негативно просто да минава покрай ушите ни.

Медитация

Но пък няма нищо сложно да се научим на няколко дихателни упражнения, които отново ще върнат спокойствието в тялото ни и ще ни избавят от нервното напрежение и негативните мисли.

Благодарение на правилната дихателна практика можем да забравим за стрес и притеснението.

Спокойствието е най-правилният спътник, за да успяваме в ежедневието си. В някакви много напрегнати ситуации именно то успява да наклони везните на правилната страна.

Правилно дишане

Ето и няколко упражнения от дихателната гимнастика:

1. Най-лесният начин да възвърнете спокойствието в тялото и съзнанието си е да се съсредоточите в дишането си. Отделете 5 минути за това съвсем елементарно упражнение и нещата ще си дойдат на мястото. Опитайте се да се откъснете от лошите мисли, не мислете за онова, което ви изнервя или притеснява.

2. Поемате въздух през устата като върха на езика ви трябва да е допрян в горната част на небцето. Това ще направи поемането на въздух шумно. Бавно поемете въздух и после издишайте. Повторете няколко пъти упражнението.

3. Вдишвайте и едновременно с това бройте до 4. След това задръжте въздуха като преборите до 2. Следва да издишате като трябва да броите до 7. Целта е издишването да бъде по-дълго отколкото вдишването, защото това прави дишането по-дълбоко и съответно успокоява нервната система. Направете упражнението няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети
Цвети
29.05.2013 17:02
Дихателните упражнения са изключително важен източник на енергия за цялото тяло! При мен много помогна обучението ми във фондация изкуството да живееш и курсът им по дихателни упражнения и сударшан крия, препоръчвам на всеки!!
3
0