ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Дихателни упражнения за вътрешно равновесие

Дихателни упражнения за вътрешно равновесие

Дихателни упражнения

Вътрешното равновесие е задължителен фактор, ако искаме да се чувстваме добре и пълноценни. Понякога липсата на душевно равновесие може да ни накара да се чувстваме зле. Уж без причина, а нещо ни липсва – неспокойни сме, нервни и дори до някаква степен притеснени.

Макар че подобни състояния най-често се преписват на жените, истината е, че и при мъжете се случват, но те, може би, не им отдават голямо внимание. Запомнете, че едно от най-важните неща, за да бъдем здрави и пълноценни е да имаме вътрешно равновесие. Всичко, което трайно може да ни разконцентрира и което можем да избегнем – трябва да бъде избягвано.

Здравето винаги трябва да е на първо място, а вътрешното ни равновесие е от голямо значение за доброто ни здравословно състояние.

Правилно дишане

Има начин да успокоим нервите си и да постигнем равновесие с помощта на дихателни упражнения. Разбира се, те далеч не са достатъчни, към тях може да прибавите и контрол над негативното, различни чайове от подходящи билки.

Да започнем все пак с дихателните упражнения. Те не изискват някакви кой знае какви усилия, а успяват много трайно да ни помогнат да се справим с постоянните си нервни изблици.

Най-ефикасното упражнение е свързано с момента на стресова ситуация. Тогава, когато се чувствате притеснени и в стрес от нещо, започнете да вдишвате много дълбоко въздух и след това съвсем бавно издишвайте.

Дишане

Не мислете за повода за безпокойство, просто вдишвайте и много бавно издишвайте. Ще усетите, че след като сте издишали проблемът сякаш се е смалил, а вие се чувствате значително по-спокойни.

Друго подходящо упражнение е поемайки въздух да го задържите десетина секунди и тогава да издишате. Важно е, след като започнете да издишвате да мислите за нещо хубаво, нещо което ви доставя удоволствие и което обичате.

Всеизвестният съвет на броим до 10 преди да избухнем важи тук, но подкрепен с вдишвания и издишвания – дълбоки, за да можем да успокоим пулса си.

Опитвайте се да не губите вътрешната си сила и равновесие. Ако нещо много ви ядоса или притесни, старайте се да не реагирате бурно, защото така вредите единствено и само на себе си.

Знаете, че нервните клетки не се възстановяват, а доста често си позволяваме да се разстройваме за глупави неща, които дори не заслужават вниманието ни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати