ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Излишните килограми състаряват

Излишните килограми състаряват

Излишни колограми

Суетата е част от света и от природата, не само на дамите, но и на представителите на силния пол. Желанието и стремежът да изглеждаме добре и да харесваме онова, което виждаме в огледалото всъщност са нормални, стига да не прекаляваме и да не достигаме до крайности.

Често можем да чуем хората да казват, че младостта е онова, което придава най-голяма красота и обаятелност на жената. При мъжете нещата са малко по-различни – като, че ли на повечето жени им харесва мъжът да е на по-зряла възраст.

Но все едно кой как възприема нещата, факт е, че и за двата пола идва моментът, когато времето успява да остави отпечатък върху нас, а това със сигурност повлиява и на самочувствието ни.

Слаби и дебели

Много фактори са от значение, когато говорим за красота. Обикновено това понятие е субективно, няма универсална красота за всички, но все пак има няколко неща, които можем да определим за състаряващи човека и които до някъде можем да избегнем.

1. Като стана дума за зрели мъже, веднага се сещаме за „сребро в косите”. И ако за господата, това е нещо, което ги прави още по-секси и привлекателни, за дамите побелелите кичури просто издават възраст. Те никога не се възприемат за добре изглеждащи.

Дебела жена

2. Неправилен тоалет – много е важно да се обличаме така, че да ни отива и облеклото да ни стои добре. Не бива, обаче да забравяме, че дрехите трябва да съответстват и на възрастта ни. Понякога желанието на една зряла жена да запази тийнейджъра в себе си може да й изиграе много лоша шега.

Неподходящи са мини поли или каквито и да било дрехи и аксесоари, които очевидно подхождат повече на подрастващи девойки. В желанието си да скрием годините, обличайки се така, ще наблегнем точно на възрастта си.

3. Излишните килограми са ужас за всеки, независимо дали на 20 или на 40 години – ако на 20 г. по-едри девойки приличат на лелки, то на 35-40 едрите жени започват и да се чувстват така.

Моментът с килограмите е наистина болезнен, защото пък от друга страна твърде слабите зрели жени, също не изглеждат добре – лицата им са твърде изпити, а бръчките като че ли още повече се очертават по лицата им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати