ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Безсънието води до импотентност

Безсънието води до импотентност

Безсъние
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

Преди време направено изследване беше установило, че безсънието и непълноценната почивка са пряко свързани с различни болести на сърцето, както и с появата на тумори. Сега става ясно, че безсънието води, освен до тези ужасяващи здравословни проблеми, и към понижаването на мъжката потентност.

Датско изследване, цитирано от вестник „Дейли мейл”, показва тревожните резултати - липсата на сън при мъжете води до значително намаляване на плодовитостта. Изследването е проведено в Южна Дания, а мъжете, които са подложени на проучване, са били на възраст между 17 и 21 години.

Младите мъже са дали проби със своя семенна течност като освен това са отговорили на куп въпроси, които са пряко свързани със съня им и неговото качество – колко време прекарват в сън, пълноценен ли е той, трудно ли заспиват, често ли се будят през нощта и пр.

Повечето от младите мъже, които са се оплакали от качеството на съня си, споделили, че си лягат твърде късно. От своя страна пък, това водело до събуждане през нощта и след това трудност при повторното заспиване.

Различните тестове, които им били проведени, доказали, че тестисите на мъжете с неспокоен и нездрав сън за доста по-малки, отколкото на тези с пълноценен сън.

Импотентност

Качеството на семенна течност на тези мъже (които не могат да си доспиват), се оказва с една трета по-лошо, от спермата на мъжете, които спят нормално, без да се пробуждат нощем.

Специалистите не пропускат да ни напомнят, че обикновено хората с лош сън водят и нездравословен начин на живот. С други думи – нещата са комплексни.

Те по-често страдат от наднормено тегло, пият алкохол, пушат цигари, не на последно място - и стресът се отразява значително на качеството на съня.

Заключението на датските учени е, че липсата на пълноценен сън при младите хора води до намаляване нивото на тестостерон в организма.

Вестник „Дейли мейл” напомня, че във Великобритания повечето хора спят средно между 6 и 7 часа на денонощие, въпреки, че специалистите съветват часовете да бъдат между 7 и 8 ч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати