Суперхрани, които се борят с безсънието

Безсъние

Хубавото и може би най-полезното при суперхраните е, че те не лекуват някакви симптоми, които са се появили. Това, с което ни помагат е просто да преустановят причините за боледуващото ни тяло.

Когато се храним със суперхрани, ние даваме възможност на организма да си набави онова, от което се нуждае и да се бори с онова, което му пречи. Суперхраните даряват на организма спокойствие, а той от своя страна ни се отплаща с липсата на проблеми от здравен характер.

Проблемите със съня са често срещани, особено, ако сте подложени на стрес. Това обаче не е единствената причина за липсата на сън.

Годжи Бери

Доста често лошите навици, които имаме, както и неправилното подбиране на храната, също могат да ни причинят безсъние или някакви други аномалии със съня. Ето кои суперхрани могат да решат и този наш проблем:

1. Годжи бери при безсъние и преумора. Растението е ценено високо в китайската медицина. Според някои китайски вярвания годжи бери може да удължи живота ни.

Ленено Семе

В него се съдържа бета-каротин, който спомага за здравите зъби и кости, както и за доброто зрение. Изключително ефикасно растение при следните неразположения – безсъние, умора, преумора, белодробни проблеми, замаяност и др.

Пчелно Млечице

2. Ленено семе – при безсъние. Конопът съдържа аминокиселини, минерали, антиоксиданти, есенциални мастни киселини и др. Конопеното семе е добър лек срещу заболявания на сърдечно-съдовата и нервната система.

Има успокояващо за организма действие. Още Хипократ е използвал лененото семе, за предотвратяване на стомашни болки. То няма силна миризма, сладникаво е и доста мазно.

Учени от Канада са изследвали лененото семе и твърдят, че редовната му консумация може да ни предпази от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при нежния пол. Според американски изследвания семето може да ни предпази от рак на яйчниците и белите дробове.

3. Пчелно млечице – успешно се преборва с безсънието и умората. Пчелното млечице е продукт изключително богат на много витамини – С, D, Е, А, почти всички витамини т група В, значително повишава апетита, подобрява сърдечната функция, забавя стареенето и повишава имунната система.

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари