Народна медицина при невродермит

Невродермит

Невродермитът е хронично заболяване, чиито симптоми най-често се изявяват в силно сърбяща кожа. По-често от това страдат жените, а симптомите му се изострят най-вече от състояния на стрес и силно безпокойство.

Ако и при вас се появят подобни проблеми, най-добре веднага отидете на лекар, за да ви каже какво трябва да направите оттук нататък. В случай, че решите да се доверите на народната медицина едно е сигурно – няма да ви навреди по никакъв начин. Предлагаме ви няколко рецепти, които ще ви облекчат.

За първата от тях са ви необходими ½ л вода и 1 с.л цветове от кандилка. Цветовете се нарязват на ситно и се слагат във врящата вода. Запарката се оставя да изстине, след което се прецежда. От тази отвара се пият по 3 с.л на ден на еднакви интервали от време.

Смрадлика

Друг начин за облекчаване на сърбежа е с помощта на памучна кърпа и солена вода. Оставяте кърпата да ври двайсетина минути, след което се налага на мястото. Могат също да се правят топли бани за около 15 минути с отвара от борови клони, шума от орехи, полски бъзунек и пипериче.

Ефикасна е и следната рецепта, за която ще са ви нужни повечко билки – 50 г листа от градински чай, 80 г плодове от офика, 60 г стръкове от хвощ и около 100 г листа от смрадлика.

Сърбежи

От тези билки взимате 4 с.л и ги заливате с вода – количеството й е 3 литра. След това се варят заедно около 15 минути на слаб огън. Оставяте настрана отварата да изстине и след това я прецеждате. С тази смес трябва да се правят бани на засегнатите места три пъти на ден.

Друга рецепта, отново за бани, се прави с помощта на корени от змийско мляко - около 50 г. Заливате ги със студена вода и ги оставяте да постоят така 2 часа. После слагате на котлона билката и водата и варите 15 – 20 минути. Прецежда се и с тази смес правите бани – за да има успех трябва да се направят поне 10.

Ако желаете, можете да започнете да носите повече памучни дрехи, които няма да дразнят кожата. Също можете да започнете да използвате сапун без никакви оцветители, да се храните природосъобразно, да се къпете по-често.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня
Таня
18.08.2013 15:08
Изпитана и ефикасна рецепта: засегнатите места се мажат два пъти дневно с 3% кислородна вода, а вечер преди лягане 15-20 капки валериана, глог и мента.
4
2
Мими
Мими
09.02.2014 13:07
3 процента кислородна вода??? А валериана глога и ментата за мазане ли са или за пиене?
10
5