ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Лечение на сърдечен задух

Лечение на сърдечен задух

Задух

Следващите рецепти за лечение на сърдечен задух са с помощта на билки и са едни от най-разпространените. За да си направите първата отвара, ето и какви продукти ще ви бъдат необходими:

Нужни са ви по 100 грама от следните билки – цветове от глог, лазаркиня, босилек, по 50 г от корени от черен оман, корени от бял оман, листа от волски език, вишневи дръжки, хвощ, 200 г камшик, 40 г коренище от дилянка.

От всички тези билки се слагат само 2 с.л. във половин литър вода – трябва да поврат около 5 минути. После отдръпвате сместа от котлона и оставяте отварата хубаво да изстине. След това прецеждате и самата отвара се приема по 100 мл на ден 4 пъти. Хубаво е да пиете отварата преди хранене.

Глог

Ако искате да имате по-бърз ефект от горната запарка, можете да я съчетаете заедно със следната рецепта, която трябва да приемате два часа след храна. За нея са ви необходими – 10 листа индрише, 10 лимона, 1 кг пчелен мед, по 1 ч.ч, орехи и бадеми и 1 кг течна глюкоза.

Нарязвате листата на индришето на ситно и смесвате заедно с предварително счуканите орехи и бадеми, както и с меда. Добавяте глюкозата и сокът от десетте лимона, които предварително сте изстискали. От тази смес взимайте по 2 с.л.

Другото предложение съдържа – 30 г листа от подбел, по 1 стрък ефедра, пчелник, 60 г волски език, същото количество корен от бял оман, по 40 грама от цвят глог и иглика, също и корен от ружа и сладко коренче.

Ружа

Смесваме всички билки и хубаво разбъркваме, след това слагаме 2 с.л. във вода около 400 мл.. варим сместа 5 минути и когато изстине. трябва хубаво да прецедим. Отварата се пие 3 пъти на ден преди храна, количеството е не повече от 1 винена чашка.

Следващата запарка, която ви предлагаме. е само с един вид билка и това е момина сълза. За нея ви е необходимо ¼ л вода, 4 цвята момина сълза.

Приготвяте запарка с тази билка и когато тя изстине, можете да я приемате по 1 с.л. 3 пъти на ден. Най-добре е, която и отвара да изберете, предварително да се консултирате с лекар.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати