Мазната кожа е симптом на камъни в жлъчката

Мазна кожа

Мазната кожа на лицето не е само козметичен проблем. Това може да е симптом за много сериозно състояние – камъни в жлъчката, което изисква посещение при специалист.

Трябва да се обърне особено внимание, ако е омазнена кожата около слепоочията – това е мястото, което е свързано с жлъчката. При проблем с жлъчката кожата около слепоочията започва да се омазнява и да става сивкаво-жълтеникава на цвят.

Камъни в жлъчката

Съпътстващи симптоми могат да бъдат главоболие, торбички под очите, умора, усещане за тежест в стомаха.

Пъпки

Освен че кожата на лицето става значително по-мазна отпреди, около очите се появяват жълтеникави кръгове.

Почистване на лице

Ако мазната кожа е комбинирана с малки пъпчици, които избиват в зоната около слепоочията, това също е сигнал, че най-вероятно страдате от камъни в жлъчката.

Добре е веднага да посетите лекар, който да постави правилната диагноза.

При проблеми с жлъчката кожата на лицето е омазнява постоянно, защото това е предизвикано от нарушаването на нормалната функция на мастните жлези.

Възможно е също така по мазната кожа на лицето да се появят големи червени пъпки с жълтеникав връх. Освен кожата на лицето косата също се омазнява много бързо при проблеми с жлъчката.

Друг симптом на проблеми, свързани с жлъчката, е болката в дясната част, точно под ребрата. С помощта на ултразвуково изследване може да се каже с точност дали всички тези симптоми са свързани с проблеми с жлъчката.

Наднормено тегло също може да е симптом на камъни в жлъчката. Камъните в жлъчката са много сериозен проблем, при който може да се стигне до възпаление на панкреаса и дори до увреждане на жизнено важни органи.

При по-сериозни усложнения може да се стигне дори и до фатален изход, тъй като камъните в жлъчката не са обикновен здравословен проблем, който може просто да отшуми.

Алкохолът и мазната храна провокират образуването на камъни в жлъчката, затова не бива да се прекалява с тях. Препоръчва се да се храните на малки порции пет пъти дневно, за да може жлъчката да работи добре.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боби
Боби
01.06.2013 17:56
Е в тази статия ме разбихте с глупост върху глупостта. Когато бях с камъни в жлъчката, кожата ми беше супер суха и бях супер слаба и това няма нищо общо с жлъчката, разбира се. Болката при жлъчна криза не е от лявата страна, а е по-скоро в средата, където е стомахът (там се усеща). И освен това е толкова специфична и ужасна, че няма как да не отидете на преглед заради нея. След като ме оперираха постепенно напълнях и ми се омазни кожата, но това е хормонално. В цялата статия има едно много вярно и важно нещо: ако имате проблеми с жлъчката, не отлагайте, а се оперирайте, защото от такъв малък проблем може да увредите други органи, които са жизненоважни.
3
0