Билки за простатата

Болна простата

Народните илачи се използват все по-активно при лечението на различни заболявания. Билките помагат при почти всякакви проблеми, стига разбира се, отварите да се правят достатъчно често и да се спазват пропорциите на различните аромати в тях. Ето няколко рецепти с билки за простатата:

Ако имате проблем с твърде честото уриниране, можете да си направите отвара, за която ще ви бъде нужна вода – около половин литър, както и 2 с.л лешникови листа.

Запарвате билката с водата и оставяте на котлона да поври около десетина минути. След това оставяте да се охлади на една страна и накрая прецеждате.

Ако пък имате проблем със задържането на урина, можете да си направите билкова отвара с помощта на корен от магданоз и кора от лешниково дърво. Корените от магданоз трябва да бъдат 3 на брой и да се сложат във вода не повече от литър, заедно с лешниковата кора.

Билки за простата

Хубаво е тя да бъде зелена (млада) и с дължина на всяко парче около 5 см. отварата се вари 20 минути, след това се отдръпва веднага от котлона и се прецежда.

Следващото предложение съдържа отново магданоз, но този път са ви нужни листа, цикория и мечо грозде. От всички билки сложете по 1 с.л. Слагате ги в 1 л вряща вода и добавяте също 1 с.л изпечено ленено семе.

Мечо грозде

Оставете билките да поврат на слаб огън 15 минути и отдръпнете да изстине. След това се прецежда и отварата се пие по 100 мл. Тази рецепта е подходяща ако имате повишено ниво на урея в кръвта.

Ако имате възпаление на пикочния мехур, направете си отвара с помощта на пъпки от трепетлика – необходими са ви 2 ч.л. Заливате ги с 2 ч.ч вряла вода и киснете цветовете 15 минути, накрая прецеждате. Пиете отварата преди храна 3 пъти дневно. Помага също и при възпаления на дихателните пътища.

При хроничен простатит смесете равни количества от кора от леска, царевична кора, корени от гръмотрън, стръкове златна пръчица, цветове от лайка и цветове от невен.

След като ги смесите, вземете 2 с.л от билките и ги изсипете в 3 ч.ч вода – да се варят 3 минути, после отдръпнете от котлона. Оставете ги да киснат още 30 минути и накрая прецедете отварата. Пиете 15 минути преди храна и 30 минути след храна, количеството е 1 к.ч, три пъти дневно.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ангел Петров
Ангел Петров
05.03.2014 00:15
В публикацията не се споменава за хиперплазия на простата
0
0