ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Как да излекуваме гъбички по ноктите

Как да излекуваме гъбички по ноктите

Гъбички по Ноктите
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Лечението на гъбичките по ноктите протича в няколко строго определени етапа. На първо място, за да се избегне рецидив по време на лечението, носените обувки трябва напълно да се сменят с нови, а старите да се изхвърлят. Ако обаче ви се струва прекалено, то заразените обувки трябва периодично да се накисват отвътре с оцетна киселина.

Оставят се за няколко дни навън, след което отново се обработват много добре с киселина и пак се оставят на студено. Процедурата е дълга – около два месеца, период, в който обработваните обувки в никакъв случай не трябва да се носят.

Втората стъпка е отърваването от всички заразени чорапи и чорапогащи. Тяхното обеззаразяване се извършва чрез редовно изваряване и гладене с нагорещена ютия - те трябва да се сменят ежедневно, да се изваряват 15-20 минути и да се изплакват в оцетен разтвор. Процедурата е безсмислено дълга и уморителна, за това по-добре се сдобийте с нови.

Следва процеса на лечение на самите нокти. Докато тече той се препоръчва носенето на памучни чорапи и чорапогащи.

Ноктите се накисват в гореща вода, докато омекнат. След това всичко под тях се почиства добре. Процедурата се повтаря ежеседмично. С процеса на израстването се изрязва заболелият или заболелите мъртви нокти.

Борбата с гъбичките е сложна. Медикаментозното лечение и отстраняването на заболелия нокът по хирургичен път никога не дават гаранция, че проблема няма отново да се появи. Ето някои народни рецепти за борба с гъбичките по ноктите:

Лечение на Гъбички

В 300 мл топла вода се изсипва 300 мл оцет и 3-4 супени лъжици сода за хляб. Краката се киснат два пъти дневно, за 15-20 минути. Ако гъбичките са упорити, от сместа се прави компрес, който преседява през нощта. До 2-3 месеца гъбичките изчезват завинаги.

С памучен тампон нанесете няколко капки масло от чаено дърво и няколко капки зехтин върху засегнатото място. Повтаряйте, докато има видим резултат.

Смесете равни количества зехтин, масло от мащерка и масло от чаено дърво и нанесете върху ноктите. Оставете за 10-15 минути и „изчеткайте” мястото със стара четка за зъби или с нещо друго.

Смесете чаено и лавандулово масло, като леко затоплите сместа. Намажете ноктите, обуйте дебели, за предпочитане вълнени чорапи и преспете. След няколко седмици няма да има и следа от проблема.

Все пак, когато забележите поява на проблем по ноктите на вашите крака, не прибягвайте до самолечение. Първо се консултирайте с вашия лекар или дерматолог, за диагностициране на проблема. Имайте предвид, че поява на гъбички по ноктите на ръцете също е възможна, но това става в изключително редки случаи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати