Правилна лятна защита на кожата

Мацки на Плажа

Дойде най-чаканият сезон – лятото. Ще се отдадем на заслужена почивка и ще полежим на плажа, докато слънцето пече неумолимо. Ако имаме и приятна компания и някаква студена напитка – комфортът ще бъде пълен. Наред с всички прекрасни летни моменти, обаче, трябва да предвидим и факта, че слънцето е много силно и е добре да се предпазваме предварително.

Знаете, че най-добрите начини, за да предпазите кожата си е като използвате слънцезащитен крем. Но въпреки продуктите, които ще използвате, не се препоръчва да се излагате на слънце между часовете 11 и 15 часа. Хубаво е да носите шапка, както и очила, защото очите ви също могат да се повредят от силното слънце. А шапката е задължителна, ако ще се излагате за по-дълго на слънце. Хубаво е да си избирате шапки с по-широка периферия.

Какъв продукт да изберем за кожата?

Плажно Мляко

На пазара има много кремове и лосиони, които защитават кожата от слънчеви изгаряния. Въпросът е, обаче кой от всички да си изберем.

- Важно е дали по тялото ви има много бенки, лунички или пък кожата ви е много нежна и чувствителна. Ако нямате подобни проблеми, можете да си купите крем с фактор по-голям от 20.

- Хубаво е да проверите дали слънцезащитният продукт, който сте си избрали има UVA, както и UVB защита.

- Мажете се с него на около 2 часа. Имайте предвид, че когато сте във водата, продуктът се измива, освен това се премахва и при по-обилно потене. Отнася се за всички продукти.

Слънчеви Очила

- Като намазвате тялото не пропускайте врата, както и ушите. Намажете и лицето.

- Четете упътването на продукта преди да започнете да се мажете.

- Изборът кой продукт за защита от слънцето да вземете, трябва да бъде направен по няколко критерии. Има значение какъв е вашият тип кожа и точно колко време ще прекарвате на слънце.

Ако искате очилата да ви предпазват от UV лъчите, купувате си ги от специализираните магазини, не от случайни сергии. Очилата трябва да имат добър UV филтър и когато ги купувате, поискайте такива, които имат висока защита срещу UVA/UVB лъчи.

Също не се препоръчват цветни стъкла – розови, червени, сини и пр. Зрението ни не успява винаги да „се настрои” на ярките цветове и това може да причини главоболие.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати