ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лечение на хеликобактер пилори с хомеопатия

Лечение на хеликобактер пилори с хомеопатия

Хеликобактер пилори
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Хеликобактер пилори представлява батерия, играеща главна роля в патогенезата на някои заболявания на стомаха, като развитието на някои форми на хроничен гастрит, язвената болест и дори злокачествени заболявания на стомаха. Тя се открива при над 50% от хората в света.

В 80 % от случаите липсва каквато и да било симптоматика, като начинът и на разпространение все още крие някои неизвестни. Главно тя се разпространява чрез предаване на инфекцията по орално-орален или фекално-орален, т.е. чрез замърсени хранителни и питейни продукти и по битов път – чрез предмети или целувки.

Бактерии

Хеликобактер пилори се локализира в областта на стомашната лигавица, като притежава набор от морфологични и физиологични предимства за тази цел, предпазващи го от ниското рН на стомашния сок. Реакцията на организма след колонизацията на стомашната лигавица е индивидуална.

След като веднъж е доказано наличието на бактерия, започва лечение, целящо нейното унищожаване. Медикаментозното такова обаче е много сложно, а и често не дава резултат. Причината е, че хеликобактер пилори не следва обичайния модел на инфекции, като тези на гърлото, белите дробове, бъбреците и кожата.

Невен

При тези инфекции бацилът поваля, а организмът отговаря със симптоми и после, с помощта на комбинация от антибиотици, имунната ви система ги изхвърля. Този бацил обаче има по-различен план за оцеляване, тъй като когато достигне стомаха, не причинява остра инфекция и имунната система на тялото не реагира с повишена температура или каквито и да е симптоми.

Едва когато се развие язва, инфекцията се появява във формата на болка, обикновено години след първоначалната инфекция, а може и никога да не се случи.

Лайка

За сега билката, най-успешно бореща се с Хеликобактер пилори е невен. Той има положителен ефект при лечението на гастрита, болкоуспокояващи свойства и антибактериално действие, чрез което се предполага, че ефективно се бори с бацила. Препоръчва се да се прави чай от невен и да се приема по 2 лъжички преди всяко хранене.

Кардамон

Бацилът се открива при вече причинен гастрит, който трябва да се лекува. Лайката е една от най–препоръчваните билки за лечение на гастрит. Предполага се, че тя, като невен, има противовъзпалително, антибактериално и болкоуспокояващо действие.

Лайката подобрява храносмилането като намалява чувството за тежест след нахранване, като е известна и с газогонния си ефект, намалявайки подуването на стомаха.

Кардамон от своя страна има успокояващ ефект върху стомашната лигавица. Тази подправка е много подходяща за лечението на гастрита, предизвикан от повишена киселинност в стомаха и логично от хеликобактер пилори.

Коренът от женско биле също е често препоръчван в борбата със стомашните неразположения. За лечение се пие направен на отвара. Все още спорен въпрос е, но е въпрос да се докаже, че женското биле намалява размножаването на бактерията хеликобактер пилори.

Други полезни билки са копър, джинджифил, ревен и сандалово дърво, приемани като подправки, като отвари или като лекарство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
stig
stig
20.06.2013 13:28
И къде е хомеопатията тук?
14
1
ТаняЗ
ТаняЗ
27.10.2015 09:41
И аз това питам... Това е билколечение или фитотерапия...
5
0