ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Главоболие от нерви

Главоболие от нерви

Постоянно главоболие

Голяма част от хората страдат от главоболие, което е причинено от нерви, психично пренапрежение или емоционален стрес.

Поради главоболие от нерви и стрес поне веднъж в живота си са страдали над 70% от хората, много от тях са подложени на това по няколко пъти седмично. Тази причина е най-честа при хората на възраст между 30 и 50 години, които са на престижна работа или длъжност и са със социален статус, който е над средния.

Главоболие

Колкото е по-високо положението на човек в обществото, толкова е по-вероятно нервите и стресът да са причини за появата на главоболието.

Този тип главоболие се характеризира с болка, обхващаща цялата глава, без точна локация. Болката е непрекъсната и стягаща черепната кутия сякаш с обръч.

Често този тип главоболие е съпроводено със симптоми на депресия, повишена раздразнителност, разстройство на стомаха, които съпътстват стреса.

Главоболието може да се прояви и на фона на психични разстройства като депресии, фобии и е трудно обяснимо поради липсата на обективна причина. При такова психогенно състояние човек може да си самовнуши, че има постоянно главоболие и тогава то започва да се проявява действително.

Мигрена

Вместо да прибягвате до лекарства, за да спрете главоболието, е добре да увиете главата си с вълнен шал и да полегнете за малко. Това ще затопли главата и умерено ще разшири кръвоносните съдове, постепенно премахвайки главоболието.

Чудесен начин да премахнете главоболието и да си осигурите спокоен и здравословен сън е да капнете на възглавницата си няколко капки сок от портокалова кора. Този аромат е лечебен и ще помогне в борбата с проблемите, предизвикани от стрес.

Ако главоболието ви мъчи прекалено, посетете лекар, за да отстраните този неприятен проблем. Опитайте се да се предпазвате от ситуации, в които може да се изнервите прекалено и това да предизвика главоболие.

Не обръщайте голямо внимание на дреболиите и ги отминавайте - така ще имате време за наистина важните неща в живота, а шансът да страдате от главоболие, причинено от нерви, ще намалее значително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати