Вредни навици, с които коремът расте

Вреден корем

Начинът ви на живот влияе пряко върху размера на корема ви. Тук не става въпрос само за хранителните ви навици, но те, както се досещате, са на преден план. Вижте кои вредни навици ще "помогнат" на корема ви да порасне.

Алкохолът

Ако пиете, гледайте да е с мярка. Не пийте повече от един коктейл на ден. Калориите от алкохола ще се изгорят, но ако прекалите те ще се превърнат в мазнини. Експертите твърдят, че това е така, защото алкохолът потиска изгарянето на мазнини в корема.

Пушене

Цигарите

Както алкохолът, така и цигарите предотвратяват изгарянето на мазнини в корема. Така че, пушачите са по-предразположени към увеличаване количеството на висцерални мазнини в корема, отколкото непушачите, дори и да не са с наднормено тегло. Изследванията показват, че пушачите са склонни да имат по-малка телесна маса, но опасната мастна тъкан, която имат заличава този положителен факт.

Транс мазнини

Транс мазнини

Доказано е, че тези мазнини запушващи артериите, имат по-голям шанс да отидат направо в корема, отколкото които и да е било други мазнини.

Изследване направено с маймуни, хранени с трансмазнини, доказва, че коремът на маймуните нараства с 30%.

Има теория, че тялото ни не знае какво да прави с тези мазнини и коремът се оказва прекрасно място за съхранение.

Според друга теория, транс мазнините пречат на инсулина, чиято работа е да участва в регулацията на въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. Той увеличава транспорта на глюкоза през плазмената мембрана на клетките на мускулите, сърцето и мастната тъкан в тялото.

Ядене на сладко

Затова ограничете количеството транс мазнини и ако приемате такива, количеството трябва да бъде по-малко от 2 грама на ден или никакво.

Чете съставките върху опаковките на храните, защото в една порция снакс се съдържат около 0.49 грама от тези вредни мазнини.

Хапвате си сладки

И то тези, които се предлагат на пазара в лъскави найлонови пликчета. В тях има достатъчно количество от транс мазнините. Затова по-добре се научете как да си приготвяте сладкишите сами. По този начин ще сте сигурни за съдържанието в тях, ако разбира се не използвате вредни съставки.

Пърженото ви е любимо

Често похапвате пържени картофки или други вкусотийки, приготвени по този начин. Този вреден навик ви осигурява добро количество транс мазнини. Това не се дължи толкова на мазнината, която се използва, колкото на начина на приготвяне. Пърженето променя структурата на храната и това води до излишък на вредни мазнини.

Рейтинг

5 14
4 12
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.07.2019 22:02
от цигари да дебелееш - ха ха ха
4
0
аз
аз
24.01.2016 09:01
точно никотина има своиството да разгражда холестерол и мазнини
4
1
Илко
Илко
21.11.2015 22:38
Ако си похапвате тревица нямате проблеми.......докато не се усетите какво правите :)
3
0
Ivan
Ivan
29.03.2014 09:57
Какви са тия транс мазнини бе ?? Цис- и транс- изомерия има при НЕнаситените мазнини, а те са полутечни и вредни. Не става ли въпрос за твърдите мазнини които ядем ? Какво изобщо е това транс ?? Обяснете ?
6
3
мими
мими
13.02.2014 20:18
до 40 години няма да имате никакви ядове, после искате неискате даже и гладни да стоите килата се качват..организма спира да прави мускули и сланините се трупат..аз сам се хранила винаги по един и същи начин, обикновено малко-и напълнях рязко със 7 кг..всичко е и хормони!!!
52
4
марги
марги
14.09.2013 22:30
аз не пия,не пуша,закусвам с плодове,ям пълнозърнест хляб,газирани нещта не пия и си имам коремче..може би да спра да дишам вече..
77
3