Вредни навици, с които коремът расте

Вреден корем

Начинът ви на живот влияе пряко върху размера на корема ви. Тук не става въпрос само за хранителните ви навици, но те, както се досещате, са на преден план. Вижте кои вредни навици ще "помогнат" на корема ви да порасне.

Алкохолът

Ако пиете, гледайте да е с мярка. Не пийте повече от един коктейл на ден. Калориите от алкохола ще се изгорят, но ако прекалите те ще се превърнат в мазнини. Експертите твърдят, че това е така, защото алкохолът потиска изгарянето на мазнини в корема.

Пушене

Цигарите

Както алкохолът, така и цигарите предотвратяват изгарянето на мазнини в корема. Така че, пушачите са по-предразположени към увеличаване количеството на висцерални мазнини в корема, отколкото непушачите, дори и да не са с наднормено тегло. Изследванията показват, че пушачите са склонни да имат по-малка телесна маса, но опасната мастна тъкан, която имат заличава този положителен факт.

Транс мазнини

Транс мазнини

Доказано е, че тези мазнини запушващи артериите, имат по-голям шанс да отидат направо в корема, отколкото които и да е било други мазнини.

Изследване направено с маймуни, хранени с трансмазнини, доказва, че коремът на маймуните нараства с 30%.

Има теория, че тялото ни не знае какво да прави с тези мазнини и коремът се оказва прекрасно място за съхранение.

Според друга теория, транс мазнините пречат на инсулина, чиято работа е да участва в регулацията на въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. Той увеличава транспорта на глюкоза през плазмената мембрана на клетките на мускулите, сърцето и мастната тъкан в тялото.

Ядене на сладко

Затова ограничете количеството транс мазнини и ако приемате такива, количеството трябва да бъде по-малко от 2 грама на ден или никакво.

Чете съставките върху опаковките на храните, защото в една порция снакс се съдържат около 0.49 грама от тези вредни мазнини.

Хапвате си сладки

И то тези, които се предлагат на пазара в лъскави найлонови пликчета. В тях има достатъчно количество от транс мазнините. Затова по-добре се научете как да си приготвяте сладкишите сами. По този начин ще сте сигурни за съдържанието в тях, ако разбира се не използвате вредни съставки.

Пърженото ви е любимо

Често похапвате пържени картофки или други вкусотийки, приготвени по този начин. Този вреден навик ви осигурява добро количество транс мазнини. Това не се дължи толкова на мазнината, която се използва, колкото на начина на приготвяне. Пърженето променя структурата на храната и това води до излишък на вредни мазнини.

Виж повече

Рейтинг

5 14
4 12
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
анонимен
анонимен
09.08.2013 17:09
аз правя всички тези "вредни" неща. Пия(и то честичко),пуша си хапвам си каквото ми хареса, и въпреки това съм слаба имам хубаво коремче.Според мен и храненето си е от значение но спорта е от още по-голямо. Спортувайте по-често и няма да имате проблеми :))))
35
5
Галя
Галя
29.07.2013 15:12
аз сам много дребничка и слабичка , обожавам шоколада , и за нищо на света няма да се откажа от него , колкото и да е вреден !!! ..
7
2
Дразнещ дразнещия
Дразнещ дразнещия
21.07.2013 15:19
Ало, Дразнещия,първо се научи как се пише множествено число на думата "статия" и след това давай оценки кой бил тъп и кой не!
6
2
Дразнещ
Дразнещ
21.07.2013 13:06
Този сайт е с най-тъпите статий , най-безполезните , лъжливите . Имам чувството , че тия статий ги пишете за бройка :(. Спрете го тоя тъпия сайт ..............
4
7
Стефан
Стефан
15.07.2013 18:33
Тва коремче на снимката е супер готино, дори и здравословно да се храним трябва да има малко гимнастика и спорт за стегнат корем! Според мен няма значение колко калории приемаш и колко изразходваш, ако има баланс между мазнини, белтъчини и въглехидрати организма си знае работата, ако са повече ще ходиш по често до онова място и няма да се усвоява перфектно храната, но в никакъв случай няма да се събира около корема/нутриционистите казват че когато има паласки и шкембенце, организма си прави защита да не се омазняват органите нагоре/сърце, черен дроп и т.н./, ако това се случи в следващ етап всички знаят какво следва!

с най-добри чувства!!!
3
1
Лили
Лили
14.07.2013 22:08
дрън дрън че бръм не пия не пуша не ям транс мазнини нито полуфабрикати старая се да се храня здравословно не съм дебела но имам корем
0
0