Вредни навици, с които коремът расте

Вреден корем

Начинът ви на живот влияе пряко върху размера на корема ви. Тук не става въпрос само за хранителните ви навици, но те, както се досещате, са на преден план. Вижте кои вредни навици ще "помогнат" на корема ви да порасне.

Алкохолът

Ако пиете, гледайте да е с мярка. Не пийте повече от един коктейл на ден. Калориите от алкохола ще се изгорят, но ако прекалите те ще се превърнат в мазнини. Експертите твърдят, че това е така, защото алкохолът потиска изгарянето на мазнини в корема.

Пушене

Цигарите

Както алкохолът, така и цигарите предотвратяват изгарянето на мазнини в корема. Така че, пушачите са по-предразположени към увеличаване количеството на висцерални мазнини в корема, отколкото непушачите, дори и да не са с наднормено тегло. Изследванията показват, че пушачите са склонни да имат по-малка телесна маса, но опасната мастна тъкан, която имат заличава този положителен факт.

Транс мазнини

Транс мазнини

Доказано е, че тези мазнини запушващи артериите, имат по-голям шанс да отидат направо в корема, отколкото които и да е било други мазнини.

Изследване направено с маймуни, хранени с трансмазнини, доказва, че коремът на маймуните нараства с 30%.

Има теория, че тялото ни не знае какво да прави с тези мазнини и коремът се оказва прекрасно място за съхранение.

Според друга теория, транс мазнините пречат на инсулина, чиято работа е да участва в регулацията на въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. Той увеличава транспорта на глюкоза през плазмената мембрана на клетките на мускулите, сърцето и мастната тъкан в тялото.

Ядене на сладко

Затова ограничете количеството транс мазнини и ако приемате такива, количеството трябва да бъде по-малко от 2 грама на ден или никакво.

Чете съставките върху опаковките на храните, защото в една порция снакс се съдържат около 0.49 грама от тези вредни мазнини.

Хапвате си сладки

И то тези, които се предлагат на пазара в лъскави найлонови пликчета. В тях има достатъчно количество от транс мазнините. Затова по-добре се научете как да си приготвяте сладкишите сами. По този начин ще сте сигурни за съдържанието в тях, ако разбира се не използвате вредни съставки.

Пърженото ви е любимо

Често похапвате пържени картофки или други вкусотийки, приготвени по този начин. Този вреден навик ви осигурява добро количество транс мазнини. Това не се дължи толкова на мазнината, която се използва, колкото на начина на приготвяне. Пърженето променя структурата на храната и това води до излишък на вредни мазнини.

Виж повече

Рейтинг

5 14
4 12
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Ани
Ани
25.06.2013 10:25
Абе хора,яжте ,пийте и си носете новите дрехи!Нито въздуха можем да пречистим,нито водата ,нито храната.То не бе статии за болести,за здравословно и нездравословно хранене ит.н.Нищо да ти няма-ще ти стане.Аз съм на мнение,че всичко е индивидуално и е важно все пак да има някаква мярка във всичко.Желая на всички да са здрави и да не забравят ,че живота може да бъде и много хубав!Обичам ви!
4
0
доричка
доричка
24.06.2013 22:03
а ма в друга такава статия пише, че никотинът спомага за разграждането на мазнините, два до три пъти по-бързо, на кого сега да вярваме.....
1
0
alivedevila
alivedevila
19.06.2013 21:54
Лорче, ако ти имаш време, не всеки е така ;) Като работя около 20 от 24 часа, последно ми е до миене на домати...
0
0
Лора
Лора
17.06.2013 09:38
Има ли желание , има и начин . Всеки работи , всеки бърза .. Да се храниш здравословно ( до колкото ни позволява пазара )не отнема голяма част от времето ни ( едно измиване на плод / зеленчук и нарязване се получава за около 3 минути , месото каквото и да е както и да бъде приготвено е готово за консумация от 10 - 20 минути .... ). Но все пак всеки има свой собствен начин на мислене , някои хора може да не им се занимава да измият домата и прибягват до полуфабрикати , а забързаното ни ежедневие е едно прекрасно и удобно оправдание ,за това как се храним ... :)
0
0
Митко
Митко
13.06.2013 14:43
По по малко и всичко е наред.
0
0
Петя
Петя
13.06.2013 10:03
Забравих да добавя...кои зеленчуци тези пълни с ГМО, месото което е пълно с антибиотици и т.н. Защото не всеки има село за да живее уж здравословно, защото вече и почвата, и водата и въздуха ни е отровен...
0
0