Вредни навици, с които коремът расте

Вреден корем

Начинът ви на живот влияе пряко върху размера на корема ви. Тук не става въпрос само за хранителните ви навици, но те, както се досещате, са на преден план. Вижте кои вредни навици ще "помогнат" на корема ви да порасне.

Алкохолът

Ако пиете, гледайте да е с мярка. Не пийте повече от един коктейл на ден. Калориите от алкохола ще се изгорят, но ако прекалите те ще се превърнат в мазнини. Експертите твърдят, че това е така, защото алкохолът потиска изгарянето на мазнини в корема.

Пушене

Цигарите

Както алкохолът, така и цигарите предотвратяват изгарянето на мазнини в корема. Така че, пушачите са по-предразположени към увеличаване количеството на висцерални мазнини в корема, отколкото непушачите, дори и да не са с наднормено тегло. Изследванията показват, че пушачите са склонни да имат по-малка телесна маса, но опасната мастна тъкан, която имат заличава този положителен факт.

Транс мазнини

Транс мазнини

Доказано е, че тези мазнини запушващи артериите, имат по-голям шанс да отидат направо в корема, отколкото които и да е било други мазнини.

Изследване направено с маймуни, хранени с трансмазнини, доказва, че коремът на маймуните нараства с 30%.

Има теория, че тялото ни не знае какво да прави с тези мазнини и коремът се оказва прекрасно място за съхранение.

Според друга теория, транс мазнините пречат на инсулина, чиято работа е да участва в регулацията на въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. Той увеличава транспорта на глюкоза през плазмената мембрана на клетките на мускулите, сърцето и мастната тъкан в тялото.

Ядене на сладко

Затова ограничете количеството транс мазнини и ако приемате такива, количеството трябва да бъде по-малко от 2 грама на ден или никакво.

Чете съставките върху опаковките на храните, защото в една порция снакс се съдържат около 0.49 грама от тези вредни мазнини.

Хапвате си сладки

И то тези, които се предлагат на пазара в лъскави найлонови пликчета. В тях има достатъчно количество от транс мазнините. Затова по-добре се научете как да си приготвяте сладкишите сами. По този начин ще сте сигурни за съдържанието в тях, ако разбира се не използвате вредни съставки.

Пърженото ви е любимо

Често похапвате пържени картофки или други вкусотийки, приготвени по този начин. Този вреден навик ви осигурява добро количество транс мазнини. Това не се дължи толкова на мазнината, която се използва, колкото на начина на приготвяне. Пърженето променя структурата на храната и това води до излишък на вредни мазнини.

Виж повече

Рейтинг

5 14
4 12
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
ПЕТЯ
ПЕТЯ
13.06.2013 09:40
Наистина е права , какво да ядем и ако трябва да гледаме всичко какво съдържа няма да ни стигне цял ден да си четем опаковки.... Пък как лесно звучи зеленчуци, месо , риба.... Ами нали трябва да се приготвят по някакъв начин , не става все да се варят и запичат, понякога и се запържват /аз лично мразя да пържа.../.Но в забързаното ни ежедневие когато не ти остава време за нищо всеки път взимаш нещо готово или лесно и бързо за готвене...
0
0
itdoesn'tmatter
itdoesn'tmatter
11.06.2013 19:35
Ами зеленчуци, плодове, месо, риба... Има толкова богат избор! Ти го изкара, че само снаксове и сладкиши ядем 24/7. Ако някой практикува това и е под 100 килограма да се изследва в БАН, че може да е извънземно!
0
0
ангела
ангела
11.06.2013 17:14
ами какво да ядем тогава ? :D
0
0