Отоците по тялото сигнализират опасност

Отоци по тялото
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Ако по тялото ви се появят отоци, не трябва да ги пренебрегвате. По този начин организмът се опитва да ви предупреди, че е в опасност.

Ако имате отоци под очите – така наречените торбички, това говори за нарушения в работата на сърцето. За проблеми със сърцето говорят и отоците върху прасците, които се появяват само вечер.

Отоци в краката

Отоците представляват натрупване на излишъци от течности в тъканите. Когато организмът е здрав, той премахва излишните течности през венозната система. Когато нещо не е наред, се появяват отоци, които трудно изчезват.

Нормално е краката ви да отекат, ако е много горещо, ако носите неудобни обувки или слизате от самолет след дълъг полет. В такива случаи е достатъчно да лежите малко с вдигнати крака и ще се почуствате по-добре.

Разширени вени

Но ако редовно забелязвате отоци по краката си, това може да е сигнал за опасно венозно заболяване. Има вероятност да развивате тромбофлебит, затова е задължително да се посъветвате със специалист.

Пиене на вода

Не се изключва и да сте склонни към разширени вени, което също ще ви създаде много проблеми за в бъдеще, затова се консултирайте с лекар.

Отоците, които възникват по време на бременност, са нещо нормално и не бива да безпокоят бъдещите майки, защото ще отшумят.

Но ако стъпалата ви внезапно станат прекалено подпухнали, без да сте бременни, трябва да потърсите съвет от специалист, защото може да става въпрос за сериозно заболяване.

Ако имате отоци по лицето, това може да е сигнал за заболяване на бъбреците, на пикочно-половата система, на ендокринната система, на сърцето или на щитовидната жлеза. Когато отоците не изчезват с дни, е задължително да потърсите специализирана помощ.

Имайте предвид, че отоци по лицето могат да се появят също така преди цикъл, при злоупотреба с алкохол, при големи жеги, при някои диети, при късна вечеря, преумора или липса на витамини.

За да премахнете отоците, трябва да пиете достатъчно количество вода – по 30 милилитра вода за всеки килограм от теглото ви. Това спомага за изхвърлянето на излишните течности благодарение на изхвърлянето на натрия, който ги задържа.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
владка димитрова
владка димитрова
09.08.2013 14:49
харесвам тази информация
5
1