ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Чесънът срещу кардиомиопатия

Чесънът срещу кардиомиопатия

кардиомиопатия
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
48.00 лв.
Виж ››

Кардиомиопатията е заболяване на мускулната тъкан на сърцето - миокард. Има два основни вида - дилатативната и хипертрофичната кардиомиопатия. Разпространено е сред диабетиците и страдащите от захарна болест, засягащо единствено мъжете.

При дилатативна кардиомиопатия сърдечните кухини са значително разширени, сърцето е уголемено и слабо.

Най-честата причина за почвата на дилатацията на сърдечните кухини е последствие от друго заболяване, като в този случай състоянието често се нарича кардиопатия.

Чесън

Факторите могат да варират – те могат да са инфекциозни заболявания, заболявания на ендокринните жлези, исхемия, някои медикаменти, както и токсични вещества, като алкохол, кокаин, амфетамини и др.

Сърдечен пулс

При някои заболяването е наследствено. Често няма видима причина. Тогава говорим за идиопатична дилатативна кардиомиопатия.

Снежанка с чесън

При хипертрофична кардомиопатия мускулната маса на лявата камера на сърцето е абнормно увеличена - хипертрофирала. Това заболяване е генетично.

Лечението на кардиомиопатия се прилага едва когато проблема бъде открит, като често пъти твърде късно. За да не се стига до там, то ние сме длъжни да вземем предварителни мерки за здравето си. И тук на помощ ни идва един стар познайник – чесъна.

Освен срещу простудни и грипни състояния, наскоро бе установено, че чесън помага и срещу кардиомиопатията. До констатацията са стигнали азиатски изследователи.

Чесъна притежава антиоксидантни и антимикробни свойства, чрез които нормализират кръвното налягане и намалява нивото на холестерина. Именно поради това от скоро се смята за зеленчук номер едно в борбата с кардиомиопатията.

Неговите лечебни свойства са познати от дълбока древност. Най-ценните му съставки са алицин, който е естествен антибиотик, витамини A, В1, В2, колинът и йодът.

Освен това, в него се открива и редкият природен елемент германий, имащ противотуморен ефект. Има противогъбичното, както и противовирусното действие.

Изключително полезни за организма на човек са съдържащите се в чесъна ензими и хормони. Установено е, че в 100 г чесън (около 2-3 глави) се съдържат до 30.8 гр въглехидрати, 6.2 гр белтъчини, 1.5 гр целулоза, 0.2 гр мазнини, 0.15 гр желязо, 0.2 гр фосфор и 0.15 гр аскорбинова киселина.

Един своеобразен букет от ползотворни за човека витамини и минерали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати