Лечение на бяло течение

Бяло течение
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Бялото течение е проблем, познат на всяка втора жена по света. То обикновено е признак за протичаща инфекция в организма ви. За да се проведе лечение, се изисква да се установи източникът на проблема. Това става с посещение при гинеколог.

Често бялото течение се бърка с цервикална слуз, която представлява естествената влажност на влагалището. Тя променя консистенцията и количеството си в зависимост от месечния цикъл.

За бяло течение може да става въпрос, когато е установено наличието на инфекция. Тя обикновено предизвиква симптоми, като сърбеж, дразнене, неприятна миризма, характерна и обилна влажност.

Гинекологични прегледи

Обикновено вагиналните инфекции, причинители на бялото течение са три вида - трихомоназа, гъбички и анаеробна инфекция. В редки случаи обае може да има и друг причинител на проблема.

Понякога имунитетът може сам да се пребори с бялото течение, но при всички случаи е добре да се обърнете към гинеколог, който да ви назначи лечение. При всеки случай е нужно микробиологично изследване, което да установи причинителя на бялото течение.

Природата е дала естествени лекарства, с които можете да се справите с бялото течение.

Билки – Смесват се равни количества лайка, смрадлика, босилек и мащерка. Кипва се един литър вода, след което към него се прибавят 3-4 супени лъжици от билковата смес. Оставя се да поври 3-5 минути, след което се оставя да кисне около половин час. Течността се прецежда и се използва за интимен душ преди лягане. Полов акт след това е нежелателен.

Ябълков оцет

Подобна е рецептата и за пероралния прием на билки, помагащ да се излекува бялото течение. Смесете равни количества лайка, мащерка, мечо грозде и коприва.

Кипнете половин литър вода и прибавете две супени лъжици от сместа. Оставя се да поври 3-5 минути, след което се оставя да кисне около половин час. Пие се три пъти на ден преди ядене.

Оцет (ябълков) – ябълковият оцет е доказано благоприятен при вагинални проблеми. С него отново се правят промивки – с ябълков оцет, разреден във вода се правят интимни промивки. Перорално се пие всекидневно по 2-3 пъти на ден с чиста вода, към която се добавя и една лъжичка мед и една лъжичка ябълков оцет.

Цариче – Универсална билка за множество женски болести. За промивки се прилага следното: смесете 30 милиграма розова вода с 20 капки есенция от цариче. Със сместа се маже входа на влагалището сутрин и вечер.

Невен

Перорално се приема чай от цариче, като една 1.л. от него се добавя към една чаена чаша вряла вода и се оставя да престои 20-30 мин. След това се изпива.

Невен – промивки с шепа пресни листа от невен в 400-500 милилитра зехтин. Оставя се една седмица да престои на слънчево място, след което от нея се добавят 1-2 супени лъжици към вода, която се използва за миене на влагалището.

Чесън - той е широко използван за лечение на всякакви болести и болежки. При бяло течение от него се прави „свещичка“ от счукан чесън, увит в стерилна марля, която се поставя във влагалището за няколко часа, след което се премахва.

Рейтинг

5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати