Зехтин с лимон бори камъни в жлъчката

Зехтин и лимон

Народната медицина предлага рецепта за премахване на камъните от жлъчката, чрез приема за определен период от време на зехтин плюс лимон на гладно.

За да се постигне желаният резултат, трябва да се следват основните стъпки. Преди да се премине към лечението, е желателно да се приемат повече пресни сокове от ябълки, моркови, портокал или от грейпфрут, а по време на лечението сок от ананас и зеленчуци.

Пречистване на тялото

След приключване на лечението, се препоръчва към диетата да се включат витамин С, methionince, холин (choline), инозитол (inositol) и лецитин (lecithin).

Започва се от първия ден на седмицата. От понеделник до четвъртък е желателно да се направят няколко клизми, за да се очисти дебелото черво. 1-2 дни преди лечението може да се приемат само сок от ябълки и моркови, а след това сок от портокал и грейпфрут. Водата също е задължителна.

Камъни в жлъчката

Същинското очистване започва в петък. Следобяд не се приема твърда храна. Нужни са: 2 чаши студено пресован зехтин, ( по-лекият вариант е половин до една чаша зехтин); 2 чаши прясно изцеден лимонов сок; масло (олио) от мента; сок от ананас или зеленчуков сок.

В 12:00 спрете приема на твърда храна.

Лимони

В 18.30 спрете приемането на течности за пиене.

В 19:00 изпийте една четвърт чаша (четири супени лъжици) от зехтина. Следвайте веднага с една или две супени лъжици лимонов сок. Легнете и се отпуснете. Това се повтаря на всеки 15 минути. Ставате, приемате дозата и лягате отново.

Ако ви се гади или имате усещане за повръщане, използвайте 1-2 капки масло от мента в зехтина или малко количество сок от ананас или зеленчуци, докато отново можете да продължите на обикновен зехтин и лимонов сок.

След като приемете цялото количество, си легнете да спите, на дясната си страна. Към 2.00 - 3.00 ч. най-вероятно ще се събудите с позиви да отидете до тоалетната. При някои това може да се случи и на следващия ден.

Ако първото движение на червата е към 2.00 - 3.00 ч., то най-вероятно няма да изхвърлите камъни, но при всяко следващо ходене поглеждайте в тоалетната чиния.

Ако забележите зелени неща в изпражненията или зеленикави течни изпражнения, то трябва да знаете, че някои камъни в жлъчката се разтварят от лечението.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Hristo Dimov
Hristo Dimov
12.05.2018 14:48
Нали уж цитрусите са неподходящи,тук са доста объркващи статиите ви
0
0