ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да се отървем от подкожна пъпка

Как да се отървем от подкожна пъпка

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k477
Подкожни пъпки

Подкожните пъпки са доста неприятно и за жалост, често явление при хората. За премахването им има редица предложения, но малко от тях са ефикасни.

При подобни пъпки, особено ако те не изчезват със седмици, практиката е да се търси мнението на козметик. За да си спестите усилието обаче, вместо това потърсете мнението на дерматолог, тъй като само той може да установи произхода на пъпката.

Най-важното, което трябва да знаете при подкожни пъпки, е, че не трябва да ги стискате. Ако го направите, неминуемо ще се сдобиете с раничка или още по-голям цирей, а и не е сигурно, че по този начин пъпката ще изчезне или че изобщо ще изтече. Ако все пак сте избрали този метод, то задължително се спазва необходимата хигиена.

Борбата с тези болезнени, подкожни, твърди пъпки става чрез намазването им с определени смеси, за да избият или с нещо, което да ги изгори. Такъв е и препаратът Далацин Т - от него пъпките изгарят сами, без да се налага да ги изцеждате.

Друг интересен и ползотворен метод е на мястото да се сложи локум, прикрепен с лепенка. Оставя се няколко часа да престои, след което лепенката и локумът се сменят. Процедурата се повтаря, докато пъпката избие.

Премахване на подкожна пъпка

Още от малки всеки от нас е запознат с уникалните свойства на Ихтиола. При подкожни пъпки мястото се маже с Ихтиол или ихтиолова паста, като отгоре отново се залепя с цитопласт. Оставя се така, като се подменя на няколко часа, докато избие.

Популярен метод за лечение на пъпки, даден ни от народната медицина, е с живовляк. Поставя се лист от него върху подкожната пъпка и отгоре се залепя с цитопласт. Листата от живовляк се сменят сутрин и вечер.

Подходяща е и направата за почистваща маска за лице, способстваща избиването на подкожните пъпки. В един камфоров спирт се поставя едно пакетче Солфатиазол (прах за рани) и 2-3 аспирина. Раздрусва се добре преди употреба, след което засегнатите места се мажат вечер преди лягане.

Ако пъпката не изчезне до седмица, обърнете се към лекар-дерматолог, за уточняване на нейния произход и начина на лечение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
416
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Читател
Читател
19.04.2014 08:32
Разните измислени Ками, Боряна и Мария са рекламни лица на фармацевтични фирми. Препоръчвам да се разкарат рекламите и да оставят хората да споделят мненията си.
16
3
Ками
Ками
22.12.2013 11:57
Здравейте, имам от доста време проблем с кожата, няма да разказвам с подробности , защото най-вероятно ще е скучно за всички . Но аз съм от хората, които полагат грижи за себе си и мога да кажа след толкова години търсене на лекарство за моя проблем - няма . Да не коментирам , че съм посетила едни от най добрите дерматолози. Както и да е искам да Ви кажа за лекарство , което изсмуква гнойни пъпки тип цирей, незнам дали го е чул някой , но кожната лекарка при която ходя от години , се интересува от всичко и тя ми го каза. Лекарството е Хидросорб гел. Този гел се слага на малка марля, поставя се върху пъпката и добре се залепва с лепенки , така че да не влиза отникъде въздух. Целта е да стане вакум, лепенката с лекарството стой по 24 часа, после се сменя и т.н. Самото лекарство издърпва всичко , като прави нова здрава кожа и не оставя белези. Незнам дали ще се намери в аптеките без поръчка , защото аз винаги го поръчвам от складовете които снабдяват аптеките. Следващото доста ефикасно нещо е белия крем на Рачев-Габрово, той е доста добър за подобни пъпки , дори акне , сина ми е на 17 години и с него тушираме акнето , притежава лечебни и изсушаващи действия. Премахва болката от пъпката и издърпва гнойта, като също не позволява да останат дълбоки белези. Незнам дали това , което написах ще е от полза на някой , но се надявам да помогна поне малко.
28
15
БОРЯНА
БОРЯНА
11.09.2013 00:28
аз ползвам не камфоров спирт а обикновен от 1%смесвам го с пран за рани и съм доволна и ми помага
11
11
Мария
Мария
28.08.2013 21:33
Делацин Т не помага.Колко време се мъча с него за някакъв ефект,но нищо...
10
11
Ива
Ива
12.08.2013 00:45
С ихтиоловата паста съм пробвала и действа.Слагате отгоре малка марля и лепенка.
4
1
Мария
Мария
06.08.2013 23:56
Боряна имаш ли представа от къде мога да си закупя продуктите на Оксиджен Ботаникалс по интернет? Ти откъде си ги купуваш? Благодаря предварително. :)
1
19