ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Детоксикация на тялото с английска сол

Детоксикация на тялото с английска сол

Детоксикация на тялото
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Английската сол се нарича още епсомова сол. Представлява кристализиран магнезиев сулфат - естествен минерал, съдържащ във всички живи същества. Притежава редица полезни свойства, като се отразява позитивно върху цялото тяло.

Английската сол е изключително популярно средство за детоксикация и прочистване на стомашно-чревния си тракт. По-трайното и използване води до отслабване. Въпреки това трябва да се има предвид, че с употребата ѝ и по-специално пероралното ѝ приемане, не трябва да се злоупотребява.

Много популярна напоследък е лунната детоксикация с помощта на магнезиев сулфат. Този естествен метод за очистване на токсините от организма се основава на влиянието на луната върху флуидите в организма. Ежемесечното му прилагане може да допринесе са бързото и здравословно намаляване на излишното тегло или възстановяване на фигурата след раждане, без да се прибягва до изтощителни диети.

Видове сол

Лунна детоксикация с английска сол - Детоксикацията започва два дни преди същинското пълнолуние и продължава един ден след него, като последният ден е отделен за захранване. Всяка сутрин на гладно се приемат 10-15 грама английска сол разтворени в малко вода, не повече от 50-70 милилитра вода. Целта е да се извлекат максимално количество токсини от стомашно-чревния тракт, като се използва основно вода от организма.

Един час след поемането на английската сол започва прием на много течности – най-добре прясно изцедени цитруси. Препоръчва се микс от 2-3 лимони, 4-5 грейпфрути, 4-5 портокали – така че общото количество изцеден сок да достигне около 2 литра.

Английска сол

Разреждаме сока със същото количество минерална вода и го пием през деня, без ограничения в количество или време. Процедурата се прави три поредни дни, а на четвъртия ден се прави захранване.

Ако имате нужда от бързо прочистване, то дозировката е 10-30 г английска сол, разтворени в хладка вода. Не се препоръчва прочистване повече от веднъж месечно.

Поради това специалистите препоръчват да приемаме дозите магнезиев сулфат през кожата, за да не се вреди на организма. Минерала помага за регулирането на 325 ензими в тялото, както и контролът на много процеси – от движението на мускулите до елиминирането на токсините. За целта можете да приложите следното:

Детоксикация

Баня с английска сол – Една кафена чаша и половина английска сол се разтварят във ваната. Кисненето продължава 30 мин, за да може нужните съставки да навлязат през кожата. По този начин тялото ще се освободи от токсините, а мускулите и нервната система ще се успокоят. Прави се поне един път седмично.

Английска сол за краката – Смесете английска сол и топла вода, в пропорции 1:2. Накиснете краката за 30-тина мин. Подобна баня помага при напуканите пети и грубата кожа.

За да доставите на тялото си необходимите дози магнезиев сулфат, можете да си приготвите и спрей с английска сол. За целта се смесват равни части английска сол и вода. Полученото се впръсква в кожата веднъж седмично.

Освен всичко това английската сол може се използва при приготвянето на маски за коса и лице, премахване на гъбички от краката и успокоение на нервната система.

Магнезиевият сулфат от своя страна подобрява концентрацията и съня, намалява стреса, регулира движението на ензимите, спомага за усвояването на редица хранителни съставки, подобрява работата на стомашния тракт като стимулира произвеждането на храносмилателни ензими, лекува запек и облекчава мигрената.

Когато и да прибегнете към употребата на английска сол, няма да сбъркате. Главното е да се прилага рационално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
45
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
жеко
жеко
30.10.2015 08:09
Да английската сол действа чудесно за причистване, искам да ви предложа и метод с медицински пиявици за прочистване на кръвта, и прочистване на тялото а именно терапията с пиявици ако някой се интересува да поръча медицински пиявици 0988979306 Жельо
0
3
Катя
Катя
18.08.2014 10:26
Ако не е пълнолуние, може ли да се направи тази детоксикация с английска сол ?
20
7
Петьо
Петьо
20.05.2014 21:01
Може ли да се яде по време на детоксикацията?
8
1
Теа
Теа
14.10.2014 21:32
По време на каквато и да е детоксикация се ядат само малки количества плодове, пият чайове и сокове или изобщо не се яде твърда храна, а само на течности
7
1
katq sirakova
katq sirakova
17.03.2014 16:07
Колко пъти дневно да я пия
2
2
snega74
snega74
14.06.2014 14:18
пие се само веднъж сутрин на гладно и гледай да си в къщи
най добре в почивен ден
15
0