ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Бръчките сигнализират за нашето здраве

Бръчките сигнализират за нашето здраве

Бръчки

Бръчките са неизбежни – независимо колко добре се грижим за кожата си, те рано или късно за почват да се появяват. Чрез тях можем да определим състоянието на нашето здраве. Ако имате бръчки между веждите – това говори за стомашни проблеми.

Ако бръчките са вертикални, намират се над носа между веждите от дясната страна, това определено говори за проблем с черния дроб и жлъчния мехур. В случай, че бръчките са от лявата страна – това означава, че имате проблем с далака.

Вазелин за устни

В случай, че бръчките не са вертикални, а хоризонтални, това подсказва за здравословни проблеми в шийно-тилната област. Ако хоризонталните бръчки са разположени върху челото – имате склонност към мигрена.

Бръчките около очите – ако имате бръчки под окото, които имат формата на полумесец, това може да говори за проблеми с пикочните пътища. Ако под очите си имате торбички – обърнете внимание на сърцето.

В случай, че имате бръчка, която започва от вътрешния ъгъл на окото и достига до ъгъла на устата това може да говори, ако сте жена, за смъкване на матката, ако сте мъж, за проблеми с бъбреците.

Бръчки симптоми

Пачият крак около очите напомня за възможни проблеми със жлъчния мехур. Подутите клепачи говорят за проблеми с бъбреците.

Бръчки в областта на носа и устата – ако имате две дълбоки бръчки от широката част на носа към краищата на устните, това говори за вероятни проблеми със стомашно-чревния тракт. В случай, че гънката от дясната страна е по-дълбока, проверете всичко ли е наред с черния дроб и жлъчния мехур.

Вертикални бръчки, които се намират над горната ви устна, при жените говорят за гинекологично заболяване. Ако имате вертикални бръчки от ъгълчетата на устните надолу – това може да бъде проблем с панкреаса. Ако имате често подут нос, проверете състоянието на белия дроб, както и на дебелото черво.

Крем против бръчки

За спазми на дебелото черво подсказват набраздените устни, както и областта около устните. В случай, че устните ви са цепнати в крайчетата от двете страни, това може да означава проблем с отделянето на течности от бъбреците.

Ако около устните ви имате бял кант, това е сигнал за проблем със сърцето. Дълбока бръчка в лявата част на устата говори за слабост на стомаха, но ако гънката е в дясно – означава проблем с храносмилателния тракт.

В случай, че имате бръчки на брадичката или скулите – често изтръпналата брадичка ви на-помня да посетите кардиолог, а в случай, че е подпухнала – проверете дали всичко е наред с бъбреците ви.

Дълбоките бръчки по скулите означават проблем със задстомашната жлеза. Ако имате хоризонтална бръчка, която се намира на нивото на брадичката, това означава евентуални проблеми с малкия таз или с черния ви дроб. Отпуснатата кожа на скулите може да води до проблем с пикочния мехур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати