Портокаловият сок пази сърцето

Портокалов Сок
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Изследване доказва, че ежедневната консумация на портокалов сок може да предпази сърцето ни от различни заболявания. Единственото условие е сокът да е прясно изцеден. Проучването е проведено във Великобритания с помощта на британски и на египетски учени.

Според данните, които са събрали експертите става ясно, че в портокаловия сок се съдържат много голямо количество антиоксиданти. Благодарение на тях работата на сърцето и кръвоносните съдове се нормализира, понижава се и кръвното налягане.

Освен това портокаловият сок значително подобрява еластичността на артериите, което също спомага за понижаване риска от сърдечно-съдови заболявания.

Овесени Ядки

Учените още напомнят, че не само прясно изцеденият портокалов сок може да предпази сърцето. Естествени антиоксиданти се съдържат и в гроздето, зеленият, както и черният чай и черният шоколад.

Специалистите провели изследването още ни съветват всяка сутрин да изпиваме по една чаша прясно изцеден портокалов сок за закуска. За целия ден, експертите твърдят, че трябва да сме погълнали поне половин литър от сока на цитрусовия плод.

Закуска

Други учени от Изследователската лаборатория за антиоксидантите в американското министерство на земеделието, достигат до извода, че освен портокаловия сок, трябва да похапваме и овесена каша за закуска.

Тяхното проучване доказва, че непреработената овесена каша пречиства артериите и намалява значително риска от инфаркт.

Причината се крие в това, че и в двата вида храна има феноли, които успешно могат да стабилизират нивата на лошия холестерол, особено когато се консумират заедно.

Учените препоръчват сутрин за закуска да добавяте и купичка овесена каша към прясно изцедения си портокалов сок, за да доставите на организма си необходимите вещества.

Преди време именно овесената каша беше обявена за най-добрата закуска след проведено десетгодишно изследване. Полезната закуска съдържа много цинк, фибри и магнезий, освен това е по-бедна на холестерол, мазнини и захар, в сравнение с друг вид закуски.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати