ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Изчистване на организма от отрови

Изчистване на организма от отрови

Пречистване със сокове

За премахването на отровите от организма има редица начини, като се започне от разтоварващи диети и се стигне до радикален глад. Други започват прием на витамини и минерали, подлагат се на пречистващи процедури или постят. Един от най-ефикасните методи за изчистване на организма от отровите обаче са суровите сокове.

Далеч по-ефикасни от всички синтетични лекарства, суровите сокове с техните ползи се превръщат в радикално лечебно средство. За да пречистите организма си от натрупаните отрови, то най-подходяща е диета, включваща в менюто си единствено 2 литра прясно изцедени сокове на ден.

Сок от ябълки

Тя е така ефикасна, тъй като се смята, че отровите навлизат в организма в малки дози чрез приема на определени храни. Когато обаче ограничим приема на храни до абсолютната нула, то тялото само изяжда ненужната тъкан, спомагано от лечебните свойства на приеманите напитки.

За да се пречисти определена област, трябва да се наблегне на сока, който ще спомогне очистването ѝ.

Сок от моркови – Този класически източник на каротен е важен за зрението, поддържащ съпротивителните сили на организма и помагащ срещу остеопороза и счупвания. Препоръчва се дори на бебета.

Сок от моркови

Сок от целина – Той помага при шипове, перде и камъни в бъбреците, и най-вече ако отлаганията са от калциеви оксалати. Изхръвляйки отези отрови, той се препоръчва и за усилване на мъжката потентност.

Сок от коприва – Регенериращ и пречистващ кръвта, този сок е най-полезен при възстановяване след операции и тежки болести.

Сок от червено цвекло – Също пречистващ кръвта, той се препоръчва на хора, преминали през агресивно лечение и продължителни антибиотични курсове, тъй като способства организма да се отърве от тези отровни натрупвания.

Сок от червено цвекло

Сок от магданоз – Той има строга дозировка - 50 гр на ден и не бива да се пие от бременни. Освен като афродизиак, се препоръчва при бъбречни страдания и анемии.

Сок от чушки – Най-полезен при не добро състояние на косата и ноктите.

Сок от картофи - Прясно изцеден картоф успокоява стомашните болки при гастрит. 50 грама 2-3 пъти дневно преди хранене са способни да свалят кръвното.

Ако ли просто сте решили да прочистите профилактично организма си, то една комбинация от сурови сокове не само ще ви помогне, но и ще ви даде нови сили, и ще ви презареди с енергия. Като най-добре очистваща се смята комбинацията от червено цвекло, моркови, целина, ряпа и картофи.

Пропорциите на отделните зеленчуци са различни, като за обичайната смес за един ден се изцежда от 300 гр червено цвекло, 100 гр моркови, 100 гр целина, 100 гр черна ряпа и сока от един картоф.

През първите дни обаче се започва с 50 гр от червеното цвекло, като грамажът допълват морковите. Грамажа на цвеклото се увеличава постепенно, докато се достигне пропорцията.

По време на пречистващата диета, сокът се консумира на малки порции през целия ден. До обяд се отпиват около 15 глътки.

Рейтинг

5 4
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Петров
Петров
03.01.2015 00:07
Най добрия начин е с чиста вода....организма не е гладен а жаден...предписанието е 30 млл. вода на килограм живо тегло, за денонощие....равномерно поета....тогава всичко ненужно, организма сам ще изхвърли....е....и все пак умерено консумиране на храни де....:D :D
0
0
Петър
Петър
13.12.2014 08:20


За не толкова големи наивници.
0
1
Стаси
Стаси
18.10.2014 21:32
На мен такива неща ми звучат доста опасно, поне когато човек като чете нещо из интернет или вестниците и започне да си го прилага сам. Без консутация с лекар не съм сигурна дали бих започнала подобно нещо. Изкарвала съм по 2-3 дни на плодове, но не мисля, че е същото като със соковете.
1
0
Ирена
Ирена
27.08.2013 12:37
Петър, важно е да уточним, че картофът в сурово състояние НЕ Е ОТРОВЕН.

Малки количества солонин, съдържащ се в листата, картофените клубени и техните малки очи могат да бъдат потенциално опасни. Солонинът е естествено противогъбичен пестицид, с който растението се защитава.

С течение на времето, вследствие натрупания в клубените, картофите могат да станат зелени. Един позеленял картоф съдържа около 8-13 мг соланин, а около 200 мг е достатъчно да отрови човек.

Избягвайте използването на стари картофи в големи количества или чай от листата на това растение, защото това може да предизвика халюцинации, хипотермия, гадене и да предизвика неврологични проблеми.

2
3
петър
петър
26.08.2013 20:56
картофа в сурово състояние е отровен,не е ясно как точно получаваш сок от картоф,имам големи съмнения спрямо този сок.
1
0
Yoan
Yoan
23.07.2013 16:55
Хубаво сте ги дали, но добавете, че след това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО захранването на организма - с картофи, макарони, ориз и такива работи, защото иначе органите започват да отказват - в краен случай, може да се получат припадаци и смърт. Лично аз препоръчвам, да се храните нормално + соковете, не само тях, защото "виждате" и "чувате" манекенки и хора, да отслабват. В тялото им се получават проблеми, които не си личат веднага, а след дни/месеци/години.
Литий - ако ще пиеш само сокове - най-много три дни, иначе ще стане беля, която няма да усетиш.
3
3