Важни точки в човешкото тяло

Акупресура

Важните точки в тялото на човека представляват чувствителна зона на повърхността, манипулацията на които може да има много въздействия.

Практикуващите бойни изкуства бързо атакуват противниците си с помощта на прости, но силни удари върху точките. Стимулирането им облекчава болката и спомага за терапия с масаж. Вижте как да откриете важните точки в човешкото тяло:

Храм

Всяка страна на главата има малка плоска зона между ухото и окото. Важните точки тук с разположение на около 1.3 сантиметра от ъгъла на веждата. Ако натиснете тези две точки от двете страни на главата едновременно, докато пръстите ви се движат в кръг, можете да постигнете известно облекчение от главоболие.

Dokko

Точки по тялото

Dokko е специфична точка, намираща се точно зад ухото. Според Каратето, тази точка е ефективна целева зона в бойните изкуства. Освен това, нежното ѝ стимулиране се използва за освобождаване от стрес. Намира се точно там, където се свързват челюстта и черепа. На повечето хора това е точката на външната издутина на месестата част на ухото, в основата на ухото.

Hichu

В Каратето тази точка е важна област, използвана за самозащита. Намира се там, където шията и гърдите се срещат, точно под адамовата ябълка. Това място е много важна точка в тялото, тъй като трахеята минава точно под повърхността ѝ. Малко приложение на сила върху точката може да предизвика моментална слабост.

Kote

Намира се близо до вътрешната страна на лакътя, при свивката. Можете да натиснете леко с кръгови движения тази точка или да я ударите силно, ако искате да причините болка. При манипулация на тази точка, може да намалите гнева. Намирането ѝ става по-лесно, като натиснете силно и за кратко, за да установите къде причинявате болка.

Uchi Kuro Bushi

Рефлексотерапия

Намира се в близост до връзката на глезена и стъпалото. То е в костната издутина на вътрешната страна долу на глезена. Опипвайте надолу и напред, докато намерите тази кухина. Това е точката в бойните изкуства, която се използва за причиняване на болка и вреда.

Точка върху дланта

Тя се намира в месестата част между палеца и показалеца. Стимулирането ѝ, може да помогне за облекчаване на болки и напрежение в главата и в гърба, както и в други зони.

Рейтинг

5 1
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати