ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Съвети за здрава простата

Съвети за здрава простата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k463
Простата
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Честото стимулиране на простатата е добър профилактичен метод срещу простатит - възпаляване на простатата. Светите за стимулиране на простата са няколко.

Най-напред трябва да се спомене условието винаги да оставяте урината да изтече докрай. От друга страна позивите за уриниране никога не бива да се игнорират. Ако го правите, рискувате да предизвикате възпаление на простатата, получено от препълване на пикочния мехур с урина, която навлиза в нея.

Направете „двойно изпразване” на пикочния си мехур. Когато сте в тоалетната, не бързайте да излизате. След като уринирате продължително, се отпуснете, изчакайте няколко минути и опитайте отново. Важно е процесът на уриниране да е спокоен – не бързайте.

Възпалена простата

Безпокойството стимулира производството на стресови хормони, които от своя страна предизвикват съкращаване на мускулите на пикочния мехур. Ако бързате всеки път, е възможно физиологичният проблем да се превърне в психологически.

Друг съвет при уриниране, който би стимулирал простатата, е да се опитате да уринирате в седнало положение. Подобна непривична позиция на мъжкото тяло би действала успокояващо, а и ще ви бъде по-удобно.

Профилактичен и стимулиращо здравословен ефект върху простатата е честото освобождаване на простатата от семенната течност. Чрез редовна еякулация мускулите на жлезата се съкращават и подобряват кръвоснабдяването й. Освен това след еякулация се понижава налягането, чрез изхвърлянето на семенната течност.

Здрава простата

Простатата може да се стимулира и чрез редовни, дори ежедневни вани с топла вода. Те стимулират кръвоснабдяването на простатната жлеза и способстват за облекчаване на възпалението.

Проблемите с простатата се наблюдават най-често при мъже, водещи заседнал начин на живот, или работещи главно в седнало положение. По този начин те упражняват постоянен натиск върху простатата.

Поради това разходките и физическата активност са основен стимул да се справите и дори да избегнете проблемите с простатата. А съвета на специалистите гласи - опознай простатната жлеза и живей спокойно с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
43
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кола
кола
20.08.2013 16:33
много секс е начин за укрепване на простата - чух от уролог намерите на този сайт За мен това е доста спорен, но аз не мисля, че лекарят би ме излъгал ... вие също сте писали за това
8
1