Да се предпазим от стомашно разстройство на морето

Летен вирус
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101-42%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101
60.00 лв.
35.00 лв.
Виж ››

Лятото е вече в разгара си и всеки си мечтае за малко почивка от работа и солени морски дни на плажа. В представите ни всички е перфектно измислено и нищо не би могло да развали прекрасните преживявания. Понякога обаче неочаквано нещо се обърква и цялата почивка минава без да я усетим.

Затова отивайки на морето, трябва да бъдем особено внимателни, най-вече ако сме с деца, тъй като те са изключително чувствителни. Това, което най-често се обърква на летните почивки, е появата на стомашно разстройство. Как можем да предотвратим подобен евентуален проблем?

Този т.нар летен вирус е част от всеки горещ сезон и е хубаво да вземе мерки, за да не ни се случва. Обикновено минава за няколко дена, но е достатъчно да развали морската почивка. Симптомите най-често са повръщане, стомашно разстройство и температура.

Гадене

За да се предпазите от такъв проблем, на първо място е хубаво да избягвате да се храните на места със съмнителна хигиена. И дори за себе си да сте приели, че ще рискувате, в никакъв случай не бива да поемате този риск и за детето. Когато купувате храна, винаги трябва да проверявате какъв е срокът на годност.

Избирайте храни, които се консумират много, тоест няма как да застояват и съответно да се развалят. Хубаво е да купувате бутилирана вода или да си носите от вкъщи, но да не позволявате на мъничето да пие от градски чешми.

Когато му купувате плодове – измивайте ги задължително много добре, защото те също могат да причинят стомашно-чревно разстройство. Избягвайте тежки храни през горещите летни дни – през този период от годината организмът се нуждае най-много от лека храна и много течности.

Бургери

Следващото нещо, за което трябва да внимавате, е излагането на слънце – в никакъв случай не стойте под слънчевите лъчи във времето от 12 до 15 часа. Тогава лъчите са много силни и детенцето, а и вие самите можете да слънчасате и да пострадате сериозно.

Хубаво е постепенно да се излагате на слънчева светлина. Един от най-рисковите фактори и причинители за летния грип са резките смени на температурите, както и липсата на течности.

Не забравяйте да пиете много вода, особено ако сте от хората, които обичат да стоят на плажа. След горещия плаж да се изкъпете със студена вода или пък да пиете ледена течност не е най-добрият избор.

Макар да е доста трудно, особено ако сте в някой курорт, опитвайте се да не оставяте децата си твърде дълго на места, където има струпани много хора. И задължителната лична хигиена – постоянното миене на ръцете с вода и сапун не бива да бъде пренебрегвано.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати