Остеопатия - как помага?

Остеопатия

Остеопатията е форма на лечение без хапчета и инвазивна лекарска намеса, което се фокусира върху общото телесно здраве чрез третиране и укрепване на опорно-двигателната рамка, която включва ставите, мускулите и гръбначния стълб. Нейната цел е да се отрази положително върху нервите в организма, циркулацията и лимфната система.

Тази терапия е уникален холистичен подход, като грижа за тялото. Остеопатът не просто се съсредоточава върху лечението на проблемна област, а използва и ръчни техники за балансиране на всички системи на тялото, за да осигури цялостното добро здраве и благополучие.

Д-р Андрю Тейлър създава практиката остеопатия в края на 1800 година в САЩ с цел използване на ръчни техники за подобряване на кръвообращението и коригиране на променената биомеханика без използване на лекарства.

Остеопат

Философията на остеопатията е това, което го отличава от други медицински дисциплини. Основните принципи се основават на работата по интегриран начин на всички части на тялото. Ако една част от тялото е ограничена, тогава останалата част трябва да се адаптира и да компенсира това, накрая води до условия на възпаление, болка, скованост и други проблеми.

Когато тялото е без ограничения в движението, остеопатията помага на организма, като минимизира болката и намалява стреса. По-голямата мобилност осигурява на организма възможност да се излекува.

Остеопатите използват широк спектър от деликатни практически техники, включително и разтягане на тъканите, дълбок натиск, мобилизация или манипулация на ставите.

Масажи

Само по себе си лечението не е превантивно. Остеопатията зачита естествената способност на организма като саморегулиращ се механизъм и се намесва, само когато болката и дискомфортът са налице.

Ползите от остеопатия са общо подобряване на мобилността и структурата на стабилност на тялото. От друга страна, други системи на тялото, като например на кръвообращението, нервната и лимфната системи функционират по-ефективно при минимално лечение.

Ранната интервенция на остеопатията означава, че можете да разберете потенциалните източници на болката, и какво можете да направите и промените в начина си на живот. Така няма да се наложи да се справяте с болката на по-късен етап.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати