ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Вреди от слънцето за човек

Вреди от слънцето за човек

Слънчево изгаряне

Слънчевият загар се смята за особено секси, но малко са онези, които правят разлика между здравословен слънчев загар и изгоряло тяло. Освен че твърде препечената кожа не изглежда никак красиво, тя носи и сериозни рискове за здравето.

Знаете, че през последните години изключително много се говори за вредата от слънчевите лъчи. Тази тема е станала толкова актуална вероятно заради големия интерес и желание на младите момичета да имат тъмна матова кожа.

Слънчевото изгаряне състарява кожата, а е възможно след като премине по кожата, да се появят пигментни петна. Ако често ви се случва да изгаряте, но вие не вземате никакви мерки, както и ако прекалено често употребявате солариум, всичко това може да ви причини рак на кожата.

Дългото време прекарано под слънчевите лъчи и липсата на каквито и да било мазила по кожата ще я направят загрубяла и суха. Не можем да не споменем и слънчеви алергии – ако по кожата ви се появят мехурчета или ситен обрив, възможно е да става дума точно за слънчева алергия.

Въпросните обриви или мехурчета сърбят силно и обикновено се получават в областта на деколтето, ръцете и дланите. Не се заблуждавайте, че ако имате матова кожа това няма как да ви се случи.

И ако мислите, че стоейки в автомобила, слънцето няма как да проникне, грешите. Изследване, направено във Франция, ще ви опровергае. Кожата може да пострада дори да е зад стъклото на автомобила и то още през месеците април и май.

Експертите твърдят, че месеците през ранната есен са също толкова опасни и не бива да пренебрегваме слънцезащитните кремове дори тогава.

Часовете между 13 и 16 ч. вредят много и то особено на дечицата. Специалисти твърдят, че децата бързо се изтощават и е възможно организмът им да се дехидратира. Вследствие на това мъничето може да изпадне в състояние на прострация – а от това състояние е трудно детето да се реанимира.

След определена възраст (над 40 години) кожата на всеки човек става много по-чувствителна и по-тънка, ето защо човек трябва да бъде особено внимателен, когато се излага на слънце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати