Ходенето бос е терапия срещу всички болки

Ходене по плажа

Ако се разхождаме боси, това ще ни избави от всякакви болки, освен това ще повдигне и настроението ни, категорични са лекарите.

Движението без обувки действа като аналгетик за голяма част от здравословните ни неразположения. Масажисти, ортопеди – който и специалист да попитате, ще ви отговори, че разходките на бос крак са изключително полезни.

Ходене бос

Съветът на специалистите е да използваме всяко удобно място или момент да се разхождаме без обувки. Няма значение каква е настилката – разходка по пясъка, по тревата, по мънички камъчета – всичко това има благотворно влияние за телата ни.

Разходки по плажа

Причината толкова горещо да се препоръчват босите разходки е в множеството нервни окончания, които имаме по стъпалата. Всички те са свързани с различни органи в тялото ни.

Разходки на бос крак

В случай, че заобикалящата ви обстановка не ви позволява да махнете обувките и да се поразходите на бос крак, можете да потърсите някаква алтернатива. Обърнете се към рефлексотерапията – това е масаж на крайниците.

Не е сигурно кога е началото на този вид масаж, но се смята, че е приблизително по едно и също време с акупунктурата. Рефлексотерапията е основана на принципа, че всички органи, системи в нашите тела са проектирани върху зони от краката и ръцете ни.

Масажът на определените точки може да намали напрежението на целия организъм. Един от основните ефекти на рефлексотерапията е релаксацията.

Тя от своя страна спомага на кръвоснабдяването за безпроблемното функциониране на нервната система, възстановява се хармонията в тялото ни. Рефлексотерапията може да помогне при изключително широк кръг от заболявания, стига да се извършва правилно.

Но тъй като сега сме в разгара на летния сезон, може би е добре все пак да опитаме терапията на бос крак. Ако всичко това ви се струва твърде странно и не можете да си представите да останете без обувките си, започнете с босата терапия по плажа, където така или иначе не са ви нужни обувки.

В някои европейски градове дори има специални алеи и паркове, които са предназначени за боси разходки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати