ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Изтръпване на ръцете по време на сън

Изтръпване на ръцете по време на сън

Изтръпване на крайниците
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Ако нощем се събуждате с изтръпнали крака или ръце, вероятно имате проблеми с оросяването. Другият вариант за подобно неразположение е прищипан нерв заради неудобна поза, която сте заели.

Ако проблемът е прищипан нерв, всичко, което трябва да направите, е да смените позата на тялото си. По този начин след няколко минути изтръпването на крайниците ще мине и ще заспите.

Ако обаче проблемът не се решава по този начин, проверете дали нямате проблеми с оросяването. За да бъдете убедени, че изтръпналите крака или ръце се дължат на проблеми с циркулирането на кръвта, трябва да проверите, дали нямате някои от следните симптоми:

- Подути крака

- Студени крайници

- Чупливи нокти

- Схващане на краката, ако стоите в някаква поза по-дълго време

- Бавно заздравяване на рани

- Образуване на тромби.

Гинко билоба

За да спрете нощното схващане на крайниците, можете да вземете мерки за подобряване на оросяването. Едно от най-важните неща е да спрете цигарите. Причините да го направите са много и изтръпванията нощем са само още една прибавена към останалите. Хубаво е да започнете да се храните по-различно – необходимо е да намалите холестерола.

Осен това не подценявайте и движението – спортувайте, разхождайте се през деня. По този начин ще премахнете проблема с лошата циркулация на кръвта през нощите. Хубаво е да не оставате в една и съща поза много дълго време.

При проблеми с оросяването можете да се обърнете и към народната медицина, която е помагала и при много други болежки. Добри за оросяването са гинко билоба, подправката лют червен пипер.

Можете да си правите чайове или да добавяте към подправка към ястията. В случай, че намерите мехлеми с тези билки, използвайте ги за мазане на краката си.

Ако изтръпването е само в определени пръсти, проблемът може да е друг. Ако кутрето ви изтръпва, хубаво е да се обърнете към кардиолог. В случай, че проблемът е в палеца, това говори за дихателен проблем. Изтръпването на ръцете може да бъде и от преумора – ако сте прекалили с тренировките във фитнеса, например.

Изтръпването на крайници може да се дължи на диабет, лупус, ревматоиден артрит, обезводняване, липса на минерали и т.н.

За да сте сигурни какво се случва, най-добре е да посетите невролог. След като му споделите симптомите, той ще прецени какви изследвания да ви назначи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 8
3 9
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати