Комарите нападат шишковци и спортисти

Дебели хора

Лятото е един от най-обичаните сезони не само заради хубавото време. Повечето хора имат възможност да почиват в този период, да отидат на море, да полежат на плажа, да посетят няколко нощни клуба, в общи линии да се забавляват и да се отърсят от стреса.

Всичко това е страхотно, но ако не вземем необходимите мерки, почивката може да се превърне в кошмар.

От всички многобройни летни изкушения със сигурност има едно, което никой не обича и не би желал да му се случва. Комарите са досадни, хапят и най-често ни развалят съня. Хубавата новина е, че тези насекоми не посягат на всеки, а имат своите изисквания и предпочитания.

Комари

Американско изследване твърди, че комарите са привлечени най-вече от по-пълни мъже. Американски център за контрол на заболяванията твърди, че причината е въглеродният диоксид, който по-пълните хора произвеждат, а той бил магнит за жужащите насекоми.

Спортистите също са част от любимото меню на комарите – докато тренират, телата им отделят въглероден диоксид и млечна киселина. Ароматът също има значение – комарите избират жертвите си и според този критерии.

Спортисти

От Smithsonian Magazine също смятат, че са открили кои са 5-те фактора, които са водещи за нападението на комарите. Ето ги и тях – някои от тях бихме могли да избегнем, други за съжаление не:

1. Неприятните хапещи насекоми предпочитат хората, които са кръвна група нулева и ако сте с такава, вероятно ви хапят доста често. Хората с нулева кръвна група са два пъти по-застрашени от ухапване от комар от тези с кръвна група А. Онези с група АВ са най-щастливи, тъй като са най-малко предпочитани от комарите.

2. Наличието на въглероден оксид е също един от водещите фактори на комарите. Ако в комбинация с това дишате и тежко, определено сте или ще станете жертва на комари. Бременни жени привличат неприятните насекоми два пъти повече, понеже имат по-висока температура и издишат 21 % повече въглероден диоксид.

3. Цветът на дрехите също е от съществено значение. Комарите предпочитат тъмни цветове, като тъмносиньо.

4. Споменатите вече спортисти трябва особено да се пазят, защото присъстват и в това изследване.

5. Ако пиете повечко газирани напитки, в това число и бира, също сте част от менюто на комарите.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари